Recept na lahodné špenátové palačinky se smetanou a sýrem
RECEPT NA ŠPENÁTOVÉ PALAČINKY
Jak udělat z klasické palačinky vcelku zdravé jídlo, které je nabité vitamíny a minerály? Jednoduše. Zkuste vyměnit marmeládu za špenát. My to tak udělali a ani trochu se nám po ní nestýskalo. Hlavní benefit receptu zůstal zachován – vařeno máte jedna, dvě.
Ingredience:
· hrnek mléka
· hrnek vody
· 2 hrnky polohrubé mouky
· 4 vejce
· lžíce másla + máslo na smažení palačinek
· 500 g baby špenátu
· 2 stroužky česneku
· 1 cibule
· 50 ml smetany (30%)
· sůl, pepř
· olej
· 100 g eidamu
Postup:
1. Vyšlehejte mléko, vodu, mouku, vejce a špetku soli v hladké těsto.
2. Na pánvi rozpusťte malý kousek másla a na něm smažte jednotlivé palačinky.
3. Připravte si špenátovou náplň. V hlubší pánvi rozehřejte olej a na něm nechte zesklovatět cibuli nakrájenou nadrobno. Přidejte česnek nakrájený na plátky a ještě chvíli restujte.
4. Přisypte špenát, podlijte smetanou, osolte, opepřete a poduste.
5. Palačinky podávejte naplněné špenátem a se strouhaným sýrem.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem