Velikonoční recepty: prostřete s láskou velikonoční stůl

O Velikonocích slavíme konec postního období, těšme se tedy na pořádné hody! Letos připadá Velikonoční pondělí na 2. dubna - na začátek nejbláznivějšího měsíce v roce. Může se pak sváteční menu nést v jiném než aprílovém duchu?

Velikonoční dobrota s kapkou alkoholu

Recept na velikonočního zajíce s kapkou Skotské

Oblíbená dobrota a veselá ozdoba každého velikonočního stolu, kterou rádi připravujeme s dětmi,
má svou aprílovou ingredienci. Zkuste do těsta přimíchat trochu whisky, kterou máte na poličce připravenou pro zvláštní příležitosti. Heslo: "Pečte s rozumem!".

Ingredience:

170 g másla

170 g cukru moučka

3 vejce

220 g hladké mouky

1 kypřicí prášek Vitana

2 lžíce mletých mandlí

1 lžíce perníkového koření Vitana

100 g krájeného sušeného ovoce

1 pomeranč /kůra, šťáva/

1 citron /šťáva, kůra/

5 lžic skotské whisky

Postup:

Máslo utřeme s cukrem a postupně přimícháme ostatní suroviny, aby vzniklo hladké těsto, které nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy, pečeme při teplotě 170 stupních cca 20 minut. Po vychladnutí dozdobíme.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend