Originální recept na norskou rybí polévku

Máte ve vašem „kulinárním“ repertoáru pět osvědčených jídel, které vaříte pořád dokola? Rádi byste se inspirovali novým, neotřelým receptem, který ovšem bude z běžně dostupných surovin? Právě z tohoto důvodu oslovila česká mlékárna Hollandia Karlovy Vary juniorský (16-24 let) národní tým Asociace kuchařů a cukrářů. Výsledkem jsou tyto lahodné recepty. Neotřelý a jednoduchý recept

Norská rybí polévka

Kuchař: Martin Zábojník

Suroviny:

200 g mrkve

200 g petržele (kořen)

150 g celeru (bulva)

200 g tresky světlé (filet bez kůže)

150 g bílého jogurtu Hollandia

200 g brambor (loupané)

1 lžíce bramborového škrobu

2 lžíce citronové šťávy

1 menší cibule

30 g másla

1,5 l zeleninového nebo rybího vývaru

vinný ocet bílý

pepř

sůl

kopr

Postup:

1. Nejprve nakrájíme cibuli a kořenovou zeleninu na kostičky nebo nudličky a orestujeme na rozpuštěném másle. Na závěr restování přidáme vinný ocet a rybí filé překrojené na menší kusy.

2. Podlijeme vývarem a vaříme, dokud zelenina nebude měkká a ryba se nezačne rozpadat.

3. Na závěr přidáme uvařené a nakrájené brambory, jogurt, kopr, citronovou šťávu a podle potřeby zahustíme bramborovým škrobem.

4. Dochutíme dle potřeby a chuti solí a pepřem.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend