Jaro chce odlehčenčený jídelníček: recept na originální salát

Máte ve vašem „kulinárním“ repertoáru pět osvědčených jídel, které vaříte pořád dokola? Rádi byste se inspirovali novým, neotřelým receptem, který ovšem bude z běžně dostupných surovin? Právě z tohoto důvodu oslovila česká mlékárna Hollandia Karlovy Vary juniorský (16-24 let) národní tým Asociace kuchařů a cukrářů. Salát s krupkami vařenými v tomatové omáčce


Salát s krupkami vařenými v tomatové omáčce s jogurtovo-koriandrovou zálivkou

Kuchař: Josef Stružík

Suroviny:

150 g krupky lámanka

1 l zeleninového vývaru

200 g drcených rajčat

300 g mixu salátů

600 g lososa (filet s kůží)

200 g bílého Selského jogurtu Hollandia

1 svazek koriandru (čerstvý)

12 ks cherry rajčátek

tymián (čerstvý)

1 žlutá paprika

olivový olej

sůl

pepř

Postup:

1. Drcená rajčata rozmixujeme ve vývaru, v něm uvaříme krupky s tymiánem.

2. Nakrájíme žlutou papriku na proužky, rajčátka na čtvrtky a salát omyjeme.

3. Hotové krupky necháme vychladnout. Filet z lososa nakrájíme na jednotlivé porce a lehce osolíme. Nařízneme kůži a rybu opečeme.

4. Mix salátů naskládáme kolem talíře. Do středu dáme krupky a na ně položíme opečený filet z lososa.

5. Z jogurtu si vytvoříme dresing. Rozmixujeme jej s nasekaným koriandrem a olivovým olejem. Dochutíme solí a pepřem a přidáme do salátu.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend