Originální recept: lahodný bramborovo-cizrnový krém

Jarní jídelníček by nám měl dodat energii a být lehce stravitelný. Také nám jídlo musí chutnat! Vyzkoušejte uvařit krém podle receptu juniorského (16-24 let) národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů. Výsledkem bude tento lahodný krém...

Bramborovo-cizrnový krém s pažitkovým olejem

Foto: Hollandia

Bramborovo-cizrnový krém s pažitkovým olejem
Kuchař: Patrik Lexa

Suroviny:

200 g brambor

200 g loupané cizrny

100 g bílého Selského jogurtu Hollandia

1,5 l zeleninového vývaru

100 ml oleje (olivový)

80 g pažitky

1 menší cibule

olej slunečnicový

pepř

sůl

Postup:

1. Nejprve si dáme vařit oloupané brambory. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a přidáme vařenou cizrnu, necháme společně restovat.

2. V hrnci rozehřejeme olivový olej na 90 °C a vsypeme pažitku, necháme společně pracovat 3 minuty při stálé teplotě. Následně odstavíme, rozmixujeme tyčovým mixérem a přecedíme přes jemné sítko. 

3. K cizrně s cibulí přidáme vařené brambory a vývar. Vše rozmixujeme do hladkého krému. Krém zjemníme jogurtem. Dochutíme solí a pepřem. Nakonec ozdobíme pažitkovým olejem a lžičkou jogurtu.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend