Jarní recept: omeleta s čerstvou zeleninou a kozím sýrem
Jana Brožková, 13.4.2019
Jarní recept na omeletu je nadýchaný, voňavý a zároveň sytý. Můžete ho připravit pro sebe, nebo své blízké jako snídani na vidličku, oběd, nebo večeři. Omeletu můžete podávat samotnou, s bramborami, nebo dobrým celozrnným pečivem.
Jarní recept:
omeleta s čerstvou zeleninou a kozím sýrem
Suroviny (4 porce):100 g zelených fazolek
6 cibulek
několik lístků máty
150 g čerstvého hrášku
6 vajec
oříšek másla
40 g kozího sýra Caprottino (spíše fresco než stagionato) z La Formaggeria Gran Moravia
Gran Moravia na posypání
Příprava:
Nejprve si předehřejte troubu na 180 stupňů. Očistěte fazolky a nakrájejte na cca 3 cm dlouhé
kousky. Dejte je vařit do vroucí vody na 5 minut, na poslední dvě minuty přidejte hrášek. Zeleninu
slijte a dejte stranou. Vyšlehejte vejce, lehce je opepřete a přidejte nasekané lístky máty. Na pánvi
vhodné do trouby rozpusťte máslo, přidejte jemně nakrájenou cibulku a restujte na mírném ohni asi
5 minut do změknutí. Pak přidejte uvařenou zeleninu a vyšlehaná vejce. Vařte asi 2 minuty. Na
omeletu nastrouhejte kozí sýr a sýr Gran Moravia a dejte do rozpálené trouby zapéct na 5–7 minut.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Hodnocení článku
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem
- Sváteční pivní rohlíky