Večeře s kámoši aneb chlapi sobě
Tak se do toho pusťte, naplánujte grilování pořádných
stejků, vařte a jezte venku, dejte si třeba i pár panáků a užívejte si zábavu. Tak
se přeci utužují kamarádské vztahy.
Přečtěte si několik tipů, jak takovou chlapskou večeři připravit, včetně pár
receptů. Neznamá to, že musíte udělat vše stejně (i když klidně ano!), ale
rozhodně se můžete inspirovat.
1) Netrapte se ničím zbytečně komplikovaným
Koneckonců jde o to, mít prostor hlavně na zábavu! Níže najdete několik tipů na pokrmy, které jsou tak klasické a oblíbené, že se nemusíte bát je prostě opakovat pokaždé, třeba s drobnými obměnami.
2) Zapojte všechny kámoše
Ať každý přiloží ruku k dílu a máte ze společné práce a jejího výsledku společnou radost. Určitě to znáte sami, jak vás dokáže postupně otrávit situace, kdy vy děláte všechno a ostatní nic.
3) Uši otevřít, pusu zavřít
Využije příležitost dozvědět se více o novinkách v životech lidí, se kterými jste se třeba nějakou dobu neviděli. Pokud jste spíš excentrický typ, buďte chvíli naslouchačem namísto vypravěče prostě proto, aby vaši parťáci měli sami prostor zazářit, tajně to ocení.
4) Založte tradici
Je skvělé, když se podaří ze setkávání udělat tradiční kratochvíli, které se oddáváme s určitou pravidelností. Buďte are realisté a berte v potaz, že každý má jiné plány a závazky, je jinak vytížený. Nic si nedělejte z toho, že se nejspíš vždycky najde nejméně jeden z party, komu nebude příští termín vyhovovat – nevadí, dorazí příště!
5) Bavte se
Jasně, tahle rada se může zdát až hloupě samozřejmá, ale jde hlavně o to,
abyste se do zábavy vážně ponořili! To rozhodně chce, abyste odložili mobil a nechali
si pracovní témata na pivko s kolegy…
Tipy na chlapské pohoštění
Italské delikatesy na předkrm nebo jen tak
Síť prodejen lahůdek La Formaggeria Gran Moravia připravila kombinaci tří špičkových produktů, které k sobě padnou jako bílé tričko, levisky a kecky – tři jednoduché a skvělé věci, díky nimž nepotřebujete nic víc! Červené italské víno Montepulciano d´Abruzzo Zaccagnini s intenzivní rubínovou barvu s odlesky do fialova a intenzivní charakteristickou vůni. Toto víno je dokonalé v kombinaci se zrajícími tvrdými sýry, jako je Gran Moravia – extra tvrdý, přírodní dlouhozrající sýr, který patří do prestižní rodiny sýrů grana. Vyrábí se v litovelské sýrárně ručně z kvalitního českého mléka podle starobylých italských receptur. Trojici skvěle doplní Salsiccia Calabra piccante, tradiční pikantní kalábrijská sušená klobása z vepřového masa.
Rib-eye steaky grilované na uhlí
· 4 rib-eye steaky (4 cm vysoké)
· 4 lžíce extra panenského olivového oleje
· 2 lžíce čerstvě namletého černého pepře
· 1 lžíce kvalitní soli
1) Nechejte maso odpočinout v pokojové teplotě
30-40 minut. Mezitím si rozehřejte gril na dřevěné uhlí (dokud uhlí úplně
neshoří a nezůstanou po něm rozžhavené uhlíky).
Steaky potřete ze všech stran olejem a posypejte pepřem.
2) Steaky dejte na gril na 3 minuty, přikryté
víkem. Pak steaky mírně pootočte, aby se na nich vytvořila hezká mřížka a znovu
přikryté grilujte další 2 minuty. Pak další 3 minuty grilujte z druhé
strany – tak byste měli dosáhnout propečení medium rare.
Přemístěte steaky na prkénko a volně přes ně položte arch alobalu a nechejte
takto odpočívat 5 minut.
3) Pak steaky z obou stram lehce posolte a
servírujte buď celé, nebo diagonálně nakrájené na plátky
Grilované kukuřičné klasy s tequilovo-limetkovým máslem
· 8 čerstvých kukuřičných klasů se slupkami
· ½ šálku změklého nesoleného másla
· 1 lžičku na drobno pokrájené papričky jalapeno (bez semínek)
· 1 lžička nastrouhané limetkové kůry
· ½ lžičky limetkové šťávy
· 1 lžička tequily
· ½ lžičky kvalitní soli k dochucení másla, tedy jemnější zrnitost)
· 1 lžička soli k osolení vody pro namočení kukuřic
1) Rozehřejte gril na poloviční výkon a mezitím si
nachystejte si kukuřice.
V případě potřeby je omyjte a pak je „svlékněte“ tak, abyste slupky
neodtrhli. Odstraňte z klasů vlákna a slupky zase vraťte nahoru.
Vložte kukuřice do vody osolené jednou lžičkou soli, můžete je zatížit, aby
byly plně ponořené. Nechejte takto cca 10 minut.
2) Mezitím si připravte tequilovo-limetkové máslo. Smíchejte máslo a ostatní ingredience v menší misce a tak dlouho třete malou vařečkou, dokud se vše hezky nespojí. Směs pak dejte na kuchyňskou fólii a pevně zarolujte. Nechejte v chladničce.
3) Vytáhněte kukuřice z vody a grilujte i se slupkami, přikryté víkem, asi 15-20 minut, dokud slupky neztmavnou. Průběžně otáčejte, aby se ogrilovaly rovnoměrně.
4) Nakrájejte ztuhlé máslo na menší kousky a položte je na ještě horké klasy, rovnou servírujte.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem