Lehké recepty z čerstvých surovin: jemný mrkvový krém
Recept na jemný mrkvový krém
Mrkvový
krém chutná malým, stejně tak i dospělým a je hotový dřív, než bys řekl
mrkvička! Stačí doma najít pár mrkví, cibuli a bramboru a za pár minut máte vydatnou a velmi zdravou polévku, která zahřeje
a zasytí. Zelenina je nejzdravější v syrovém stavu, u mrkve to však naštěstí tak úplně neplatí. Karotenoidy a lykopeny, přírodní
antioxidanty, které se při vaření mrkve uvolňují, může tělo v této podobě přijímat
mnohem efektivněji. Vařením se neztratí ani velké množství vlákniny,
vitamínů a jiných užitečných látek,
z nichž jsou nejdůležitější právě betakaroteny.
Množství: 4 porce
Doba přípravy: 30 minut
4 mrkve
1 malá petržel
½ stroužku česneku
1 malá brambora
1 malá cibule
200 ml smetany ke šlehání
hrst petrželové natě
slunečnicový olej
sůl
čerstvě mletý pepř
Postup:
1. Na rozpáleném oleji nechte zesklovatět cibuli.
2. Přidejte na kostičky nakrájenou mrkev, bramboru a petržel, chvíli restujte a přihoďte orestovaný česnek.
3. Zalijte vývarem a zhruba 15 minut vařte. Přilijte smetanu.
4. Vše dobře rozmixujte a ochuťte solí a pepřem. Podávejte s nasekanou petrželovou natí.
Tip: vyzkoušejte BIO mrkvičku z Ekoparmy Deblín, více o Ekoproduktech na www.mysmebio.cz
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem
- Sváteční pivní rohlíky