Regionální recepty: neznámý hunc z Pojizeří
Pro: 4 porce
Doba přípravy: 75 minut
Ingredience:
200 g krup
1 kg nových brambor
100 g uzeného špeku nebo slaniny
4 lžíce sádla
1 velká cibule
čerstvá majoránka
3 stroužky česneku
sůl
čerstvě mletý pepř
nakládané okurky nebo nakládaná řepa
Postup:
1. Kroupy podle návodu namočte na několik hodin do studené vody a poté důkladně propláchněte.
2. Uvařte je doměkka v osolené vodě se lžící sádla.
3. Ve slupce uvařte brambory a nakrájejte je na plátky.
4. Na pánvi orestujte špek s pokrájenou cibulí.
5. Smíchejte kroupy, brambory, špek s cibulí a přidejte prolisovaný česnek, čerstvou majoránku, sůl a pepř podle chuti.
6. Směs pečte dozlatova na 180 °C v zapékací míse vymazané sádlem, zhruba 25 minut.
7. Servírujte s nakládanou řepou nebo okurkami.
TIP! Do
receptu jsme použili kroupy ječné značky Naděžda Feithová ALFA mlýn a balírna
Pouzdřany. Jsou chutné a mají označení Klasa.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem