Letní grilování po americku: Kovbojské vepřové kotlety s restovanou zeleninou

Budeme potřebovat na kovbojské vepřové kotlety:

  • vepřové kotlety
  • grilovací koření
  • máslo
  • třtinový cukr
  • bourbon s medovou příchutí
  • worcester
  • chilli omáčka
  • med
  • hořčice

Restovaná zelenina:

  • česnek
  • cibule
  • rajče
  • červená paprika
  • zelená paprika
  • žlutá paprika
  • lilek
  • olivový olej

Vezmeme si vepřové kotlety a pořádně je okořeníme grilovacím kořením z obou stran. Koření do nich vmasírujeme. Rozpálíme si gril a kotlety ogrilujeme z obou stran přibližně 4 minuty. Mezi tím si vezmeme misku, do které dáme povolené máslo, třtinový cukr, bourbon s medovou příchutí, worcester, chilli omáčku, med a hořčici a všechno spolu promícháme. Na gril si připravíme pánev, rozpálíme a přihodíme na ni smíchané suroviny z misky a přidáme kotlety, které jsme před tím grilovali z obou stran 4 minuty. Počkáme až nám třtinový cukr s medem začnou hezky karamelizovat a kotlety máme hotové.

Všechnu zeleninu nakrájíme nahrubo. Vezmeme si hlubší pekáč a necháme ho rozpálit na grilu. Přidáme olivový olej a přidáme nejprve česnek, pak cibuli a až po té zbytek zeleniny. Orestujeme, aby zelenina chytla hezkou barvu a můžeme podávat.

Kotlety můžeme přidat přímo do pekáče se zeleninou a můžeme servírovat, říká americký barber Kraig Casebier, který provází novým pořadem BBQ Saloon, kde seznamuje čtenáře s dalšími zajímavými recepty ze své domoviny. Mimochodem víte, jaký je rozdíl mezi grilováním a barbecue? Dva běžné užívané pojmy, u kterých možná ani netušíme, že jejich význam se podstatně liší. Zatímco grilování je rychlá tepelná úprava potravin přímo nad žhavými uhlíky dřevěného uhlí, dřeva nebo briket, tak barbecue je naopak dlouhá a pomalá úprava masa při nízké teplotě a za přítomnosti kouře.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend