Recepty z čerstvé ovoce: jednoduché a plné chuti
Ráno jsme dostali chuť na
palačinku, ale zároveň jsme si vysnili snídani lehkou jako obláček. Zvolili
jsme tedy trhanec s malinami.
Recept na trhanec s malinami
Ingredience na tento dezert se nápadně podobají surovinám na přípravu palačinek, ale palačinka to není. Těsto nadýchané jako obláček, ale pusinka to není... Tento sladký moučník je učiněná pohádka, i když se jmenuje dosti neromanticky. Věděli jste, že se trhanec původně servíroval s rozinkami namáčenými v rumu a ovocným kompotem ze švestek? My jsme si oblíbili verzi s malinami, s nimiž si trhanec doslova neumíme utrhnout od pusy.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: *
Ingredience:
500 ml mléka
250 g polohrubé mouky
4 vejce (bílky a žloutky oddělené)
50 g krupicového cukru
135 g másla
250 g malin
3 lžíce moučkového cukru
2 lžíce tuzemáku (BOŽKOV Tuzemský)
1 lžičku vanilkového extraktu
špetka soli
Postup:
1. Mléko nalijte do mísy, přisypte mouku a směs důkladně rozšlehejte. Postupně vmíchejte jeden žloutek za druhým, přidejte špetku soli, krupicový cukr, 35 gramů rozpuštěného másla a vanilkový extrakt.
2. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně vmíchejte do směsi.
3. Na pánvi na středním plamenu rozpusťte zbytek másla na smažení a vlijte na něj množství takové množství těsta, aby vznikla palačinka vysoká zhruba půl centimetru. Opečte ji z obou stran.
4. Pokračujte dalšími kousky, dokud nespotřebujete všechno těsto.
5. V rendlíku nechte prohřát maliny s cukrem, vlijte rum a míchejte, dokud se neodpaří alkohol.
6. Upečené palačinky natrhejte na kousky a přelijte malinovou šťávou. Podávejte teplé.
TIP! Kvalitní máslo je základ! Vybírat můžete z široké nabídky: máslo z Mlékárny Hlinsko, máslo z Mlékárny Olešnice, rolnického mlékařského družstva a.s., Čerstvé máslo od Brazzale Moravia a.s. nebo Jihočeské máslo od Madety. Všechny mají značku Klasa.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem