Recept z čerstvého ovoce: meruňkové knedlíky z tvarohového těsta
Meruňkové knedlíky z tvarohového těsta
Milovníci ovocných knedlíků, zpozorněte. Tenhle velmi snadný a rychlý recept
na jedno z nejoblíbenějších českých sladkých jídel se skládá jen z několika
málo ingrediencí a chutná přímo pohádkově. Meruňky si navíc velmi dobře rozumí
s tvarohem a obsahují velké množství beta-karotenu. Tento důležitý antioxidant
mimo jiné brání organismus před poškozením volnými radikály, posiluje imunitu, chrání zrak a zlepšuje
i kvalitu pokožky.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: **
Ingredience:
150 g hrubé mouky
250
g měkkého tvarohu
200 g meruněk
50
g moučkového cukru
1 vejce
4
lžíce másla
sůl
Postup:
1. Do mísy dejte tvaroh, přidejte vajíčko a špetku soli a vše spojte. Přidejte hrubou mouku, směs promíchejte a dejte ji na chvíli odležet.
2. Do velkého hrnce nalijte vodu a přiveďte ji k varu.
3. Meruňky omyjte, osušte, rozkrojte na půlky a zbavte je pecek.
4. Odpočinuté těsto vyklopte na pomoučenou plochu a vyválejte do válečků s průměrem cca 6 cm.
5. Z jednotlivých válečků ukrajujte díly, které v dlani následně rozplácnete. Do středu dejte půlku meruňky, opatrně ji zabalte do těsta a nakonec těsto ještě trochu vyválejte dokulata.
6. Knedlíky opatrně vložte do vroucí vody a vařte asi 5 minut.
Uvařené knedlíky opatrně vylovte děrovanou naběračkou a podávejte s rozpuštěným máslem a posypané moučkovým cukrem
TIP! Knedlíky jsme posypali Bystřickým tvarohem měkkým,
ale sáhnout můžete i po Jaroměřickém Měkkém tvarohu (Jaroměřická mlékárna, a.s.)
nebo Olešnickém tvarohu měkkém (Mlékárna Olešnice, rolnické mlékařské družstvo).
Všechny jsou držiteli značky Klasa.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem
- Sváteční pivní rohlíky