Zeleninové recepty: studená okurková polévka

Polévky tělu dodávají důležité látky, tekutiny i potřebnou energii. Většina z nich je navíc velmi jednoduchá na přípravu, lehce stravitelná a neobsahuje mnoho kalorií. Takže jsou na oběd jako dělané. Studené polévky jsou stále více oblíbené i u nás. Proto je na čase obohatit váš polévkový repertoár zajímavým receptem, který každý nezná.

Zajímavý a jednoduchý recept na polévku

Recept na studenou okurkovou polévku

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 25 minut

Obtížnost: *

Ingredience:

 

4 salátové okurky

750 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru

150 g čerstvého kozího sýra

150 g sýra s modrou plísní

1 citron

čerstvá bazalka

sůl

pepř

Postup:

1.      Okurky oloupejte, podélně rozřízněte a lžičkou vydlabejte semínka. Přebytečnou šťávu z okurek přes cedník vymačkejte do nádoby.

2.      Okurku nakrájejte na kostičky a přidejte k vymačkané šťávě.

3.      Přilijte studený vývar zbavený tuku, vše důkladně promixujte tyčovým mixérem a poté propasírujte přes sítko.

4.      Základ polévky ochuťte pepřem a šťávou z citronu dle chuti. Zatím nesolte!

5.      Do základu přidejte nastrouhaný sýr s modrou plísní, čerstvý kozí sýr, lístky bazalky a znovu promixujte.

6.      V tuto chvíli polévku osolte a dejte ji vychladit alespoň na dvě hodiny.

TIP! Polévku jsme dochutili sýrem s modrou plísní od Madety, který má značku kvality Klasa.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend