Zeleninové recepty: studená okurková polévka
Recept na studenou okurkovou polévku
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 25 minut
Obtížnost: *
Ingredience:
4 salátové okurky
750 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
150 g čerstvého kozího sýra
150 g sýra s modrou plísní
1 citron
čerstvá bazalka
sůl
pepř
Postup:
1. Okurky oloupejte, podélně rozřízněte a lžičkou vydlabejte semínka. Přebytečnou šťávu z okurek přes cedník vymačkejte do nádoby.
2. Okurku nakrájejte na kostičky a přidejte k vymačkané šťávě.
3. Přilijte studený vývar zbavený tuku, vše důkladně promixujte tyčovým mixérem a poté propasírujte přes sítko.
4. Základ polévky ochuťte pepřem a šťávou z citronu dle chuti. Zatím nesolte!
5. Do základu přidejte nastrouhaný sýr s modrou plísní, čerstvý kozí sýr, lístky bazalky a znovu promixujte.
6. V tuto chvíli polévku osolte a dejte ji vychladit alespoň na dvě hodiny.
TIP! Polévku jsme dochutili sýrem s modrou plísní od Madety, který má
značku kvality Klasa.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem
- Sváteční pivní rohlíky