Recept na nakládaný hermelín s vlašskými ořechy
Hermelín vznikl pod rukama českých sýrařů po 1. světové válce jako „Přibyslavský camembert“, jeden z prvních českých měkkých sýrů s ušlechtilou bílou plísní na povrchu u nás. Vyráběl se v Hesově u Přibyslavi v mlékárenském družstvu, které je dnes známé jako Pribina. Název Hermelín vymyslel pozdější šéf společnosti Madeta Ing. Josef Hojdar, který ho vybral s ohledem na podobnost jemného plísňového povrchu s královským pláštěm z hermelínu. Po tomto malém historickém gastrookénku už zbývá jen pár těchto „králů sýrů“ vydlabat, naplnit skvěle dochucenou směsí a „pořádně jim naložit“.
Recept na nakládaný hermelín s vlašskými ořechy
Počet porcí:4
Doba přípravy:20 minut
Obtížnost: *
Ingredience:
100 g vlašských ořechů
4 stroužky česneku
2 cibule
2 chilli papričky
1 l slunečnicového oleje
čerstvý tymián, rozmarýn a majoránka
Postup:
1. Hermelíny podélně rozřízněte na poloviny a lžičkou vydlabejte středy.
2. Vydlabaný obsah v misce promíchejte
s nasekanými ořechy a utřeným česnekem. Dochuťte solí a pepřem.
3. Vydlabané půlky hermelínů naplňte připravenou směsí a přiklopte druhou
polovinou sýra.
4. Vršky hermelínů posypte čerstvými, čerstvě nasekanými bylinkami a narovnejte do sklenice. Střídavě je prokládejte kroužky cibule a rozříznutými chilli papričkami.
TIP! Sedlčanský Hermelín, který má značku Klasa, jsme naložili s BIO česnekem a BIO cibulí. Více o bio výrobcích a národním značení BIO produkt ekologického zemědělství najdete na www.myjsmebio.cz.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem