Podzimní dýňové recepty: salát s dýní a cizrnou
Sezóna dýní vrcholí, dýně jsou prostě na každém kroku, zdobí záhony a na pultech je seženete za pár korun. Pro inspiraci, jak tuto univerzální zeleninu využít, vám nabízíme několikero tipů na chutné podzimní rychlé recepty, kterými se blýsknete před svou rodinou nebo přáteli.
Recept na podzimní salát s dýní a cizrnou
dýně Hokkaido, cizrna v nálevu, 1 červená cibule, extra panenský olivový olej, sýr Tre Corti (seženete v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia), sů l, pepř, rozmarýn, stroužek česneku
Postup:
Dýni očistěte a nakrájejte na kostičky. Vložte je do zapékací mísy spolu s trochou olivového oleje, osolte, opepřete a přidejte dvě snítky rozmarýnu. Dejte péct na 180° asi na 20 minut, občas zamíchejte. Poté nechte vychladnout. Na pánvi osmahněte stroužek česneku, přidejte snítku rozmarýnu a předem scezenou cizrnu. Osolte, opepřete a povařte asi 10 minut. Cibuli na krájejte na tenké plátky a rozložte je na talíře. V míse promíchejte kostičky upečené dýně s cizrnou a přidejte k cibuli na talířích. Posypte nahrubo nastrouhaným sýrem Tre Corti a podávejte.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem