Zábavná snídaně, která bude chutnat i bavit vaše děti
Co dětem ráno připravit k snídani nám často zamotá hlavu. Pokud vám došla inspirace a chcete zkusit něco nového, určitě oceníte pár tipů na zdravé a hravé snídaně, které "dělají den". Nezbývá-li vám na ně v každodenním shonu čas, pusťte se do jejich přípravy o víkendu, kdy můžete zapojit i děti. Jak vybírat suroviny a na co si dát pozor?
Recept na zvířátka z lívanců
Ingredience na těsto:
200 g hladké mouky
2 lžíce prášku do pečiva
špetka soli
1 vejce
300 ml mléka
2 lžíce másla
máslo na smažení
Ingredience na dozdobení:
ovoce (jahody, borůvky, banán, broskev)
Postup:1. V míse promíchejte mouku s práškem do pečiva a solí a přidejte mléko prošlehané s vejcem.
2. Metličkou vše prošlehejte v husté těsto. Do něho zašlehejte rozpuštěné máslo.
3. Na pánvi rozehřejte máslo. Naběračkou na pánev vlijte trochu těsta a krouživým pohybem vytvořte placku o průměru zhruba osm centimetrů. Smažte asi tři minuty, pak lívanec obraťte a smažte další dvě až tři minuty.
4. Hotové lívance pokládejte na kuchyňský papír – odsaje přebytečný tuk.
5. „Ouška“ a „čumáček“ vytvořte vykrajovátkem, nebo upečte speciální mini lívanečky.
6. Pomocí ovoce zvířátkům dozdobte obličeje. Na medvídka budete potřebovat tři borůvky a dvě kolečka banánu. Sovičce vytvořte peří z asi šesti koleček banánů překrojených na poloviny, křidýlka a pařátky ze dvou překrojených jahod. Zobáček a ouška sovičky vykrájejte z meruňky.
TIP! Usmažte si lívance jako od babičky s moukou Babiččina volba mouka HLADKÁ pšeničná! Použít můžete i Pšeničnou mouku hladkou světlou od společnosti Český mlynář s.r.o. nebo Zátkovu mouku pšeničnou hladkou světlou „00“ (Europasta SE). V Pekárně „U MLÝNA“ v Horní Lidči Jan Slovák mele různé druhy, na výběr je Mouka prosévaná pšeničná, Mouka prosévaná žitná, Mouka celozrnná pšeničná a Mouka celozrnná žitná. Všechny mají značku Klasa.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem