Recepty s pohankou: rýžový nákyp s pohankou a dušenými jablky
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 hodina
200 g kulatozrnné rýže
40 g pohanky
0,6 l mléka
120 g másla
3 ks vajec
½ sáčku vanilkového cukru
80 g cukru
400 g dušených jablek
mletá skořice
cukr moučka
sůl
Postup:
Propláchnutou rýži s pohankou dáme do vroucího mléka, přidáme sůl, 1/3 másla. Uvaříme do měkka a dáme vychladnout. Oddělíme žloutky od bílků a žloutky vyšleháme společně s ½ cukru, máslem a citronovou kůrou. Do bílků přidáme cukr a také vyšleháme. Směs vyšlehaných žloutků vmícháme do vychladlé rýže. Nakonec jemně vpracujeme tuhý sníh z bílků.
Do vymaštěné gastronádoby dáme ½ směsi rýže, posypeme dušenými jablky a skořicovým cukrem, zakryjeme další půlkou směsi, kterou přelijeme zbytkem rozpuštěného másla. Dáme péct do zlatova. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem. Nebo lze přelít jahodovým přelivem.
TIP – Pohanka a kulatozrnná rýže Menu Gold
Pohanka má téměř zázračné účinky na naše zdraví – působí jako prevence proti řadě civilizačních onemocnění. Je cenným zdrojem bílkovin při bezlepkové dietě, vysoce výživná, bohatým zdrojem vlákniny a nenasycených mastných kyselin.
Zrnka kulatozrnné rýže absorbují při vaření velké množství vody. Díky tomu získává kulatozrnná rýže při přípravě lehce krémovitou konzistenci, která je typická i pro tradiční italské risotto. Kulatozrnná rýže Menu Gold je také vhodná k přípravě sladkých jídel – nákypů a rýžových kaší.
Více info na www.menugold.cz
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem