Podzimní recepty: hříbkové noky se žampionovou omáčkou
Recept na hříbkové noky se žampionovou omáčkou
(4 porce)
Potřebujete:
1 kg brambor ''''C''''
30 g parmezánu
250-300 g hrubé mouky
3 žloutky
250 g menších žampionů
25 g/100 g hříbků (sušené/čerstvé)
300 ml smetany
5 g estragonu
5 g listové petržele
1 citron
100 g Bio selského jogurtu bílého Hollandia
olivový olej
sůl
pepř
Postup:
1. Brambory dáme vařit ve slupce. Když jsou uvařené, oloupeme je a nastrouháme.
2. K nastrouhaným bramborám přidáme parmezán, žloutky, mouku a hříbky nasekané najemno. Vypracujeme těsto a tvoříme noky.
3. Noky vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch.
4. Žampiony nakrájíme na čtvrtiny a orestujeme na olivovém oleji.
5. Přidáme estragon a chvilku prohřejeme. Poté zalijeme smetanou smíchanou s jogurtem Hollandia a necháme povařit 2 až 3 minuty.
6. Přidáme nasekanou petržel a dochutíme citronovou šťávou.
Recept pro vás česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem