Podzimní recepty: koláč s karamelizovanými hruškami
V podzimním počasí častěji máme chuť na něco dobrého a sladkého. Recept na koláč s karamelizovanými hruškami může naši chuť uspokojit...
Recept na koláč s karamelizovanými hruškami
Na koláč potřebujete:
Korpus:
220 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
150 g másla
sůl
Postup:
1. V míse smícháme mouku se změklým máslem, moučkovým cukrem a solí.
2. Důkladně zpracujeme ingredience do směsi podobné drobence.
3. Do předem vymazané formy vsypeme směs a vtlačíme.
4. Pečeme v troubě na 160 °C cca 10 minut.
Karamelizované hrušky:
3 hrušky
100 g cukru
100 g pomerančové šťávy
50 g másla
Postup:
1. Hrušky si oloupeme a nakrájíme na měsíčky.
2. Z cukru si vytvoříme v kastrůlku karamel, do něj vlijeme pomerančovou šťávu.
3. Vložíme hrušky a necháme chvilku provařit.
4. Přidáme máslo a ještě promícháme.
5. Hrušky vyskládáme na předem upečený korpus.
Zálivka:
20 g skořicového cukru
30 g moučkového cukru
200 ml smetany
100 g Selského jogurtu bílého Hollandia
60 g žloutky
Postup:
2. Hotovou směs vlijeme na připravený korpus.
3. Vložíme do trouby a pečeme na 160 °C cca 40 minut, dokud směs neztuhne.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem