Sladké vánoce: recept na čokoládový dort s arašídovým krémem
Recept na čokoládový dort s arašídovým krémem
(Recept pro formu na pečení s průměrem 22 cm, nebo obdélníkovou formu)
Těsto
100 g celozrnné mouky
90 g bílé výběrové polohrubé mouky
50 g kokosového oleje
1 polévková lžíce třtinového cukru
6-7 lžic ledové vody
Krém
400 g čokolády s minimálně 65% obsahem kakaa
250 ml kokosového mléka
Granum arašídový krém *
Postup
Smíchejte všechny ingredience na těsto. Krátce vše promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Nebojte se, pokud vám těsto připadá drobivé a nepřidávejte více vody, než je napsáno. Je důležité, abyste z těsta vytvarovali placku. Zabalte těsto do průhledné fólie a dejte chladit do ledničky.
Nahřejte troubu na 200°C. Formu lehce vymažte a rovnoměrně vyložte těstem - spodní část těsta propíchejte na několika místech vidličkou. Těsto pečte 15 minut v již předehřáté troubě. Po vyjmutí z trouby nechte formu s těstem vychladnout.
Na páře v hrnci ohřejte kokosové mléko a přidejte do něj čokoládu. Nechte čokoládu pomalu rozpustit. Zatímco se čokoláda rozpouští, dejte několik lžic arašídového krému do sáčku a dobře ho zavřete. Sáček ponořte do teplé vody, aby se krém nahřál a byl tekutý . Zbylý arašídový krém naneste v tlustší vrstvě na dno koláče.
Teplou rozpuštěnou čokoládu nalijte na koláč, a poté ho hned ozdobte tekutým arašídovým krémem, který jste si ohřáli v sáčku. Odřízněte roh sáčku, tím získáte malý otvor, přes který můžete dekorovat arašídový krém na povrch čokoládového krému. Nakreslete krémem příčné čáry a potom pomocí párátka dotvořte finální ozdobení.
Před podáváním koláč nechte vychladit v lednici minimálně 3-4 hodiny.
* Recept připravilo Nutelo.cz - prémiové potraviny
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem
- Sváteční pivní rohlíky