Recept na lehký novoroční čočkový salát

Čočka odpradávna patří na náš stůl. Na Nový rok se skoro povinně připravuje ve formě polévky nebo na kyselo jako hlavní chod – to proto, aby se nás držely peníze, které čočka svým tvarem připomíná. Z čočky ale jde připravit i lahodný, lehký salát, který si můžete s chutí a úlevou dát kdykoliv po vánočním přejídání. Nebo v rámci jarního detoxu. Inspirovat se můžete receptem autorky blogu Live with Anny. 

Lehký salátsi můžete dát po vánočním přejídání

 

Foto: MORA a Live with Anny

Co budete potřebovat:

  • 200 g zelené čočky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 velkou červenou cibuli
  • 1 větší mrkev
  • sůl a pepř podle chuti
  • 180 g balkánského sýra
  • 150 g černých oliv
  • petržel

Na dresing:

  • šťávu z jednoho citronu
  • 1 lžíci balzamikového octa
  • 2 lžíce olivového oleje

A jak na to?

Čočku propláchněte v teplé vodě a poté jí dejte vařit do osolené vody, dokud nebude měkká. Mezi tím si na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm na proužky nakrájenou cibuli a nahrubo nastrouhanou mrkev. Směs osolte, opepřete a promíchejte. Jakmile je čočka uvařená, slijte zbylou vodu a čočku smíchejte s mrkví a cibulí. Přidejte na kostky nakrájený balkánský sýr a celé černé olivy. V menší míse si připravte dresing. Smíchejte šťávu z citronu, balzamikový ocet a olivový olej. Poté salát zalijte dresinkem a vše důkladně promíchejte.

Anny připravila svůj čočkový salát na indukční vestavné desce MORA VDIT 656 FF




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend