Recept na kokosovo-čokoládové velikonoční muffiny
Recept na kokosovo-čokoládové velikonoční fit muffiny
Doba přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10 ks
Suroviny na těsto:
60 g rýžové mouky
20 g pohankové mouky
10 g kokosu
10 g kokosového oleje
2 vejce
1 banán
2 lžičky prášku do pečiva
60 g hořké čokolády
Suroviny na dozdobení:
100 ml rostlinného mléka
300 g silken tofu
10 ml datlového sirupu
5 g hořkého kakaa
200 g hořké čokolády
100 g mandlí v barevné krustě z Dortisimo.cz
Postup:
Začneme přípravou těsta. Veškeré suroviny kromě čokolády smícháme dohromady a umixujeme. Čokoládu rozdělíme na dvě části. 20 g umixujeme spolu s ostatními surovinami a 4 g nalámeme na drobné kousky a zapracujeme do hotového těsta vařečkou. Těsto nalijeme do košíčků na muffiny a pečeme v předehřáté troubě při 180°C cca 15 minut. Zda je hotové zkontrolujeme vpíchnutím špejle.
Příprava krému:
Než se muffiny upečou, připravíme si krém. Začněte rozpuštěním hořké čokolády ve vodní lázni. Mezitím vložte všechny ostatní ingredience kromě mandlí do mixerů a rozmixujte do hladka. Rozpuštěnou čokoládu nechte lehce vychladnout a poté důkladně zapracujte do připraveného krému. Před použitím nechte alespoň hodinu odpočívat v lednici.
Hotové muffiny nazdobte krémem a na vrch položte několik mandlí v barevné krustě z dortisimo.cz.
TIP – Mandle v barevné krustě jako velikonoční vajíčka
Přichystejte pro rodinu velikonoční překvapení. Dozdobte dezert barevnými vajíčky! Rozzáří dětské tváře a navíc jsou o něco zdravější, než ta sladká čokoládová. Mandle jsou totiž bohatým zdrojem vlákniny a minerálů.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem