Pečeme velikonočního beránka, bude vláčný díky tvarohu

Před Velikonocemi se často konají soutěže o nejhezčího a nejchutnějšího beránka. Jestli se jich účastníte, možná přemýšlíte, jakého letos upečete. Pomyslným esem z rukávu může být ten náš, kde nechybí kromě klasiky – másla, mouky a cukru – ani tolik oblíbený tvaroh, který těsto neuvěřitelně zvláční. Až ho ochutnáte, nejspíše si zařadíte tento recept do vašeho rodinného archivu.
Recept na vláčného velikonočního beránka

Zdroj foto: akademiekvality.cz

Recept na velikonočního beránka s tvarohem

Počet porcí: 10

Doba přípravy: 60 minut

Náročnost: **

Ingredience:

250 g polohrubé mouky

250 g másla

250 g polotučného tvarohu

200 g cukru krupice

1 vanilkový cukr

3 vejce

½ prášku do pečiva

citronová kůra

špetka soli

máslo na vymazání formy


Postup:

1.       Máslo utřete s vejci a cukry do hladké pěny.

2.       Poté přidejte tvaroh a postupně i prosátou mouku s práškem do pečiva a sůl. Přidejte citronovou kůru podle chuti.

3.       Formu na beránka vymažte důkladně máslem a vysypte moukou.

4.       Formu naplňte těstem a pečte cca 40 minut v troubě předehřáté na 170 stupňů.

TIP: Není nad to, péct z kvalitních surovin! Například máslo. Pokud váháte, jaké vybrat, zkuste BIO Čerstvé máslo z Farmy Kozí hrádek oceněné Regionální potravinou. Anebo se porozhlédněte ve vašem kraji, zda nenajdete kvalitní mlékárenské máslo z farmy za rohem. 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend