Pečeme velikonočního beránka, bude vláčný díky tvarohu
Zdroj foto: akademiekvality.cz
Recept na velikonočního beránka s tvarohem
Počet porcí: 10
Doba přípravy: 60 minut
Náročnost: **
Ingredience:
250 g másla
250 g polotučného tvarohu
200 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
3 vejce
½ prášku do pečiva
citronová kůra
špetka soli
máslo na vymazání formy
Postup:
1. Máslo utřete s vejci a cukry do hladké pěny.
2. Poté přidejte tvaroh a postupně i prosátou mouku s práškem do pečiva a sůl. Přidejte citronovou kůru podle chuti.
3. Formu na beránka vymažte důkladně máslem a vysypte moukou.
4. Formu naplňte těstem a pečte cca 40 minut v troubě předehřáté na 170 stupňů.
TIP: Není nad to, péct z kvalitních surovin! Například máslo. Pokud váháte, jaké vybrat, zkuste BIO Čerstvé máslo z Farmy Kozí hrádek oceněné Regionální potravinou. Anebo se porozhlédněte ve vašem kraji, zda nenajdete kvalitní mlékárenské máslo z farmy za rohem.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem