Recept na bezlepkovou velikonoční sekanou s cizrnou
Tradičních velikonočních receptů je bezpočet. Netradičních už tolik není a ty bezlepkové musíme vyloženě hledat. Nabízíme vám inspiraci na přípravu bezlepkové velikonoční sekané.
Recept na bezlepkovou velikonoční sekanou s cizrnou
Množství na 6 až 8 porcí
Ingredience:
• 250 g směsi na cizrnové placičky Crispins
• 500 mléka
• olej na pečení placek
• 600 g uzeného boku
• 200 g klobásy
• 7 vajec
• 200 g kukuřičné strouhanky Extrudo
• 120 ml smetany ke šlehání
• 70 g cibule
• 70 g pórku
• 40 g sádla
• 30 g česneku
• sekané kopřivy, petržel, pažitka
• sůl, drcený kmín, majoránka
Postup:
Směs na cizrnové placičky intenzivně rozšlehejte v teplém mléce spolu s jedním vejcem. Vše nechte krátce odpočinout a poté z hmoty tvořte na rozehřáté pánvi potřené tukem libovolné placky a ty upečte z obou stran. Po zchladnutí nakrájejte placičky na stejnoměrné kostky.
V pánvi na trošce sádla opečte dozlatova nakrájenou cibulku, pak přidejte drcený kmín, prolisovaný česnek, spařené a posekané kopřivy, které doplňte pokrájenými bylinkami. Výrazně ochucenou klobásu a předem uvařený uzený bok nakrájejte na kostičky a přidejte do pánve spolu s pórkem. Vše nakonec zalijte smetanou a nechte krátce povařit. Po zchladnutí směsi přimíchejte rozšlehaná vejce, sůl a nakonec vmíchejte připravené cizrnové placky a větší část strouhanky. Vše následně přendejte do předem sádlem vymaštěné a strouhankou vysypané nádoby. Tuto speciální nádivku – sekanou – pak pečte v troubě při 160 stupních cca 30 – 40 minut. Podávejte se salátem.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem