Recept na bezlepkovou velikonoční sekanou s cizrnou

Tradičních velikonočních receptů je bezpočet. Netradičních už tolik není a ty bezlepkové musíme vyloženě hledat. Nabízíme vám inspiraci na přípravu bezlepkové velikonoční sekané.


Bezlepková velikonoční sekaná s cizrnou

Recept na bezlepkovou velikonoční sekanou s cizrnou

Množství na 6 až 8 porcí

Ingredience:

•     250 g směsi na cizrnové placičky Crispins

•       500 mléka

•       olej na pečení placek

•       600 g uzeného boku

•      200 g klobásy

•     7 vajec

•     200 g kukuřičné strouhanky Extrudo

•       120 ml smetany ke šlehání

•       70 g cibule

•       70 g pórku

•       40 g sádla

•       30 g česneku

•       sekané kopřivy, petržel, pažitka

•       sůl, drcený kmín, majoránka

Postup:

Směs na cizrnové placičky intenzivně rozšlehejte v teplém mléce spolu s jedním vejcem. Vše nechte krátce odpočinout a poté z hmoty tvořte na rozehřáté pánvi potřené tukem libovolné placky a ty upečte z obou stran. Po zchladnutí nakrájejte placičky na stejnoměrné kostky.

V pánvi na trošce sádla opečte dozlatova nakrájenou cibulku, pak přidejte drcený kmín, prolisovaný česnek, spařené a posekané kopřivy, které doplňte pokrájenými bylinkami. Výrazně ochucenou klobásu a předem uvařený uzený bok nakrájejte na kostičky a přidejte do pánve spolu s pórkem. Vše nakonec zalijte smetanou a nechte krátce povařit. Po zchladnutí směsi přimíchejte rozšlehaná vejce, sůl a nakonec vmíchejte připravené cizrnové placky a větší část strouhanky. Vše následně přendejte do předem sádlem vymaštěné a strouhankou vysypané nádoby. Tuto speciální nádivku – sekanou – pak pečte v troubě při 160 stupních cca 30 – 40 minut. Podávejte se salátem.

 

 

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend