Hravá a sytá nedělní snídaně: šťavnatá houska s vejcem

Hravá a nenáročná snídaně, kterou si zamilují také vaše děti? Rozhodně naše vejce v housce plné sýra, slaniny, vajec, bylinek a smetany. Prostých surovin, které, jsou-li kvalitní, zmůžou zázraky. Kvalita se totiž nekompromisně projeví i na chuti. Pokud máte děti, zapojte je do přípravy. Uvidíte, jak je bude bavit dlabat housky, šoupnout do nich vejce a následně je plnit pokrájenými dobrotami svýma roztomile malinkýma ručičkama. A nebojte, na tomto receptu si zaručeně pochutnáte i bez dětí.

Vejce v housce plné sýra, slaniny, a smetany

Zdroj fotografií: www.akademiekvality.cz

Recept na snídaňovou šťavnatou housku

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 30 minut

Náročnost: *

Ingredience:

4 housky

4 vejce 

2 lžíce smetany ke šlehání 33 %

100 g nastrouhaného extra tvrdého sýru (Gran Moravia)

100 g kvalitní slaniny

máslo

hrst čerstvé pažitky

hrst čerstvé hladkolisté petržele

sůl

čerstvě mletý pepř

Postup:

1. Troubu předehřejte na 170 stupňů.

2. Houskám odkrojte vršky a spodní části vydlabejte.

3. Do každé z housek nasypte sýr, rozklepněte celé vejce a zakápněte smetanou.

4. Takto připravené houstičky zasypte pokrájenou slaninou, osolte, opepřete a dejte péct.

5. Pečte cca 15 minut a pak ještě dalších 5 minut s přiklopenými vršky.

6. Podávejte s nasekanými čerstvými bylinkami.

Tip: Nejste si jistí, jestli nemáte vejce v lednici už moc dlouho? Stáří vejce vám napoví jednoduchý pokus. Vhoďte ho do hrnce s vodou. Když klesne ke dnu, je čerstvé. Jestliže ale plave, raději ho nejezte.

 

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend