Hravá a sytá nedělní snídaně: šťavnatá houska s vejcem
Hravá a nenáročná snídaně, kterou si zamilují také vaše děti? Rozhodně naše vejce v housce plné sýra, slaniny, vajec, bylinek a smetany. Prostých surovin, které, jsou-li kvalitní, zmůžou zázraky. Kvalita se totiž nekompromisně projeví i na chuti. Pokud máte děti, zapojte je do přípravy. Uvidíte, jak je bude bavit dlabat housky, šoupnout do nich vejce a následně je plnit pokrájenými dobrotami svýma roztomile malinkýma ručičkama. A nebojte, na tomto receptu si zaručeně pochutnáte i bez dětí.
Zdroj fotografií: www.akademiekvality.cz
Recept na snídaňovou šťavnatou housku
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Náročnost: *
4 housky
4 vejce
2 lžíce smetany ke šlehání 33 %
100 g nastrouhaného extra tvrdého sýru (Gran Moravia)
100 g kvalitní slaniny
máslo
hrst čerstvé pažitky
hrst čerstvé hladkolisté petržele
sůl
čerstvě mletý pepř
1. Troubu předehřejte na 170 stupňů.
2. Houskám odkrojte vršky a spodní části vydlabejte.
3. Do každé z housek nasypte sýr, rozklepněte celé vejce a zakápněte smetanou.
4. Takto připravené houstičky zasypte pokrájenou slaninou, osolte, opepřete a dejte péct.
5. Pečte cca 15 minut a pak ještě dalších 5 minut s přiklopenými vršky.
6. Podávejte s nasekanými čerstvými bylinkami.
Tip: Nejste si jistí, jestli nemáte vejce v lednici už moc dlouho? Stáří vejce vám napoví jednoduchý pokus. Vhoďte ho do hrnce s vodou. Když klesne ke dnu, je čerstvé. Jestliže ale plave, raději ho nejezte.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem