Oblíbený oběd: špekové knedlíky se sladkokyselým zelím
Kdo by neznal „špekáče“! Oblíbené jídlo, které je někdy opomíjené. Recept můžete použít jen jako inspiraci a připravit si méně tučnou variantu, kdy špek zaměníte za libovější uzeninu. Knedlíky navíc skvěle doplňuje sladkokyselé zelí plné vlákniny, „céčka“, „káčka“, antioxidantů a také kyseliny listové.
Zdroj fotografií: www.akademiekvality.cz
Recept na špekové knedlíky se sladkokyselým zelím
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 50 minut
Náročnost: **
Ingredience:
10 den starých rohlíků
350 g slaniny
3 vejce
350 ml mléka
120 g polohrubé mouky
muškátový oříšek
hrst mladých kopřiv (nebo petrželka)
sůl
čerstvě mletý pepř
slunečnicový olej
K podávání:
kysané červené zelí k podávání
osmažená cibulka k podávání
Postup:
1. Pečivo a slaninu nakrájejte na kostičky.
2.
Přesypte
do mísy, přilijte mléko, rozšlehaná vejce a ochuťte muškátovým oříškem, solí
a pepřem.
3. K směsi přihoďte posekané kopřivy a zasypte moukou.
4. Mokrýma rukama tvarujte knedlíky a ty vařte v osolené vroucí vodě cca 25 minut.
5. Hotové knedlíky propíchněte vidličkou a podávejte se zelím a osmaženou cibulkou.
Tip: Čerstvou slaninu poznáte nejen podle vůně, ale také podle barvy. Měla by mít jasně růžovou barvu a bílý, popřípadě nažloutlý tuk.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem