Recept na jemnou sekanou plněnou vejci
Zdroj fotografií: www.akademiekvality.cz
Recept na jemnou sekanou plněnou vejci
Seznam ingrediencí:
500 g mletého drůbežího masa
500 g mletého telecího masa
1 houska
3 vejce
1 polévková lžíce olivového oleje
3 polévkové lžíce mléka
sůl
čerstvě drcený bílý pepř
2 polévkové lžíce vývaru
2 polévkové lžíce bílého vína
4 vejce natvrdo
300 g plátkové anglické slaniny
Postup:
Pokrájenou housku dáme do mísy, zalijeme mlékem a rozmělníme. Přidáme směs mas,
olej, vejce, sůl a koření a začneme vypracovávat vláčnou směs, kterou ještě
zvlhčíme vývarem a alkoholem. Pracujeme rukama až bude směs homogenní. Troubu
předehřejeme na 180 stupňů. Formu na chleba vyložíme plátky slaniny tak,
abychom mohli pak sekanou přikrýt. Do formy naneseme polovinu masové směsi. Na
ni položíme do řádky vejce a zakryjeme druhou polovinu směsi, přeložíme plátky
slaniny a formu postavíme do pekáčku. Do poloviny výšky formy nalijeme horkou
vodu a pečeme ve vodní lázní při teplotě 180 °C asi hodinu a půl. Podáváme s
vařenými novými bramborami anebo za studena s domácím čerstvým chlebem,
kyselými okurkami a vychlazeným pivem.
Tip: Někdo sekanou tvaruje do válce nebo šišky, v našem receptu jsme použili formu, kterou jsme vyložili slaninou. Abychom měli vajíčko hezky ve středu sekané, nejprve jsme dali do formy půlky směsi, poté jsme vložili vajíčka, to vše jsme přikryli druhou částí masové směsi. Pak už jen stačí kvalitním nožem Lamart LT2078 ukrojit pořádný plátek velikonoční sekané, přidat vařené brambory, kyselou okurku a vychlazené pivo.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem