Sladkost bez lepku: jahodová bábovka

Vyzkoušejte recept na bezlepkovou bábovku

Recept na jahodovou bezlepkovou bábovku

Potřebujete:

Na těsto:

150 g Rýžové mouky Labeta, 50 g kokosové mouky, 100 g Kukuřičné mouky Labeta, 1 Kypřicí prášek do pečiva bez lepku Labeta, 2 vejce, 2 hrnky vody, 6 lžic mletého xylitolu (sladidlo), 1 ½ středně velkého jablka bez slupky, 2 jahody střední velikosti

Na polevu:

10 lžic citronové šťávy, 5 g mletého erythritolu (sladidlo), 5 g mletého xylitolu (sladidlo), citronová kůra z 1 citronu

Postup:

Suroviny pro přípravu těsta umixujeme, vlijeme do vymazané a bezlepkovou moukou vysypané formy na bábovku. Necháme péct na 160 °C dozlatova cca 45 minut. Citronovou šťávu a sladidlo dáme do misky a šleháme do té doby, než získáme tuhou hmotu. Poté do ní vmícháme citronovou kůru. Bábovku vyndáme z trouby a po vychladnutí jí potřeme polevou a zdobíme jí jahodami. Dáme vychladit do lednice.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend