Právě je čas rebarbory: recept na rebarborový koláč
Ale nebojte se, šťavelany v sobě obsahuje i šťovík nebo špenát. Tato zelenina obsahuje mnoho vitamínů zřady A a B. Zlepšuje kvalitu vlasů a kůže a blahodárně působí na činnost střev. Oceňovaná je také těmi, kteří se snaží zhubnout, protože na sebe váže tuky.Čerstvá rebarbora je velmi kyselá, proto musí projít tepelnou úpravou.
Recept na rebarborový koláč
• 500 g zralé rebarbory
• 3 vejce
• 100 g másla
• 200 g Bio cukru zřady Korunní cukr
• 1 balení vanilkového cukru
• špetka soli
• 1 lžička nastrouhané citronové kůry
• 200 g mouky
• ½ polévkové lžíce sody do pečiva
• Korunní cukr moučka v mlýnku
Rebarboru oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Žloutky oddělíme od bílků a znich vyšleháme tuhý sníh. Rozpuštěné máslo vymícháme s bio a vanilkovým cukrem do bílé pěny. Přidáme žloutky, sůl a citronovou kůru. Sodu zalijeme vodou a smícháme smoukou, kterou jemně vmícháváme do směsi. Jako poslední je řada na sněhu. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané formy. Na vrch naskládáme rebarboru a pečeme při teplotě 180 °C po dobu přibližně 50 minut. Servírujeme vychladlý pocukrovaný moučkovým cukrem z praktického mlýnku
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem