Jarní recepty: ovesná kaše s houbami a ztraceným vejcem

Nedáte dopustit na ovesné vločky? Rádi je kombinujete s mlékem, jogurtem, kakaem, skořicí a rozmanitým ovocem? Co si jednou udělat ovesnou kaši naslano? Nabízíme dokonalou harmonii chutí, kdy je obilný základ doplněn houbami, šalotkou, česnekem, čerstvým špenátem a pažitkou. To vše korunuje ztracené vejce. Vydatná snídaně, lehčí oběd, nebo vyvážená večeře? Kdy zkusíte náš osvědčený recept vy?

Nedáte dopustit na ovesné vločky? Zkuste naslano

Zdroj fotografií a textu: Akademie kvality

Recept na ovesnou kaši s houbami a ztraceným vejcem

Počet porcí: 2 porce
Doba přípravy: 35 minut
Náročnost: *

Ingredience:

150 g ovesných vloček

1 šalotka

1 stroužek česneku

5 žampiónů

hrst špenátových listů

hrst čerstvé pažitky

50 g strouhaného tvrdý sýr

sůl

čerstvě mletý pepř

olivový olej

Ztracená vejce:

2 vejce

1 lžíce octa

Postup:

1.       Vločky propláchněte, zalijte horkou vodou a nechte přikryté 10 minut změknout.

2.       Na pánvi si na oleji orestujte šalotku s pokrájenými žampióny a utřeným stroužkem česneku.

3.       Vločky přidejte ke směsi a zasypte sýrem. Osolte a opepřete podle chuti.

4.       Takto připravené vločky podívejte s čerstvou pažitkou, špenátem a ztraceným vejcem, které si připravíte ve vroucí vodě se lžící octa.

Tip: Zkoušeli jste už někdy chytrá, neboli tzv. IQ vejce? Od klasických se liší tím, že jsou obohacená
o významně nutriční složky. Konkrétně se jedná o více jódu, protože se nosnicím přidává do krmiva mořská řasa. Řadíme je proto mezi tzv. funkční potraviny.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend