Jarní recepty: ovesná kaše s houbami a ztraceným vejcem
Nedáte dopustit na ovesné vločky? Rádi je kombinujete s mlékem, jogurtem, kakaem, skořicí a rozmanitým ovocem? Co si jednou udělat ovesnou kaši naslano? Nabízíme dokonalou harmonii chutí, kdy je obilný základ doplněn houbami, šalotkou, česnekem, čerstvým špenátem a pažitkou. To vše korunuje ztracené vejce. Vydatná snídaně, lehčí oběd, nebo vyvážená večeře? Kdy zkusíte náš osvědčený recept vy?
Zdroj fotografií a textu: Akademie kvality
Recept na ovesnou kaši s houbami a ztraceným vejcem
Počet porcí: 2 porce
Doba přípravy: 35 minut
Náročnost: *
150 g ovesných vloček
1 šalotka
1 stroužek česneku
5 žampiónů
hrst špenátových listů
hrst čerstvé pažitky
50 g strouhaného tvrdý sýr
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej
Ztracená vejce:
2 vejce
1 lžíce octa
Postup:
1. Vločky propláchněte, zalijte horkou vodou a nechte přikryté 10 minut změknout.
2. Na pánvi si na oleji orestujte šalotku s pokrájenými žampióny a utřeným stroužkem česneku.
3. Vločky přidejte ke směsi a zasypte sýrem. Osolte a opepřete podle chuti.
4. Takto připravené vločky podívejte s čerstvou pažitkou, špenátem a ztraceným vejcem, které si připravíte ve vroucí vodě se lžící octa.
Tip: Zkoušeli jste už někdy chytrá, neboli
tzv. IQ vejce? Od klasických se liší tím, že jsou obohacená
o významně nutriční složky. Konkrétně se jedná o více jódu, protože se nosnicím
přidává do krmiva mořská řasa. Řadíme je proto mezi tzv. funkční potraviny.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem