Jarní recepty: brokolicový krém s jogurtem

Když potřebujete rychlý oběd nebo večeři, chcete se příjemně prohřát, ale nezaplácnout si žaludek, uvařte si polévku. Náš brokolicový krém s jogurtem vám dodá sílu, energii a zároveň pocit lehkosti. Proč zrovna zvolit tuto zeleninu? Obsahuje totiž hodně vlákniny, vitaminu C, hořčíku, draslíku a taky železa. Navíc je uvařená za pár minut. Díky její barvě bude mít polévka jarně zelenkavý odstín, který přímo vybízí k ochutnání.

 Když potřebujete rychlý oběd nebo večeři


Zdroj fotografií a textu: Akademie kvality 

Recept na brokolicový krém s jogurtem

Počet porcí: 6 porcí
Doba přípravy: 35 minut
Náročnost: *


Ingredience:

1 velká brokolice

1 cibule

250 ml bílého jogurtu

600 ml zeleninového vývaru

2 lžíce másla

100 g oblíbeného tvrdého sýra

hrst čerstvého kopru k podávání

1 den starý rohlík nebo houska na krutony

sůl

čerstvě mletý pepř


Postup:

1. Na másle orestujte ve velkém hrnci pokrájenou cibuli a přidejte vývar.

2. Přiveďte k varu a vložte na růžičky rozdělenou brokolici. Tu vařte ve vývaru jen cca 4 minuty.

3. Plamen stáhněte, přidejte 200 ml jogurtu a nastrouhaný sýr a vše řádně rozmixujte tyčovým mixérem.

4. Pečivo pokrájejte na kostičky a dejte do trouby péct na cca 10 minut na 170 stupňů.

5. Polévku osolte a opepřete podle chuti a podávejte s krutony, čerstvým koprem a zbylým jogurtem.

 

Tip: Věděli jste, že se konzistence jogurtů odvíjí od technologického postupu výroby? Pokud se fermentují přímo v obalu výrobku, jsou husté a pevné. Občas se uvolní i syrovátka. Jestliže jogurty zakysávají až v procesním tanku, mají krémovitější konzistenci.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend