Jarní recepty: jogurtový dort s jahodami
Jana Brožková, 23.5.2020
Jahody jsou snad všude, kam se
podíváte. Proto se úplně nabízí zakomponovat je do nějakého lehkého svěžího
dezertu. Rudé plody nejoblíbenějšího ovoce nejsou jenom dobré, ale dodávají
také našemu tělu široké spektrum vitaminů, minerálů a antioxidantů. Náš jogurtový dort s jahodami je navíc plný tvarohu,
jogurtu a žervé. Mléčné výrobky perfektně pozdvihnou výživovou hodnotu této
pochoutky. Dobrou chuť.
Zdroj fotografií a textu: Akademie kvality
Recept na jogurtový dort s jahodami
Počet porcí: 8 porcí (1 dort)
Doba přípravy: 80 minut
Náročnost: **
Postup:
1. Na přípravu korpusu v míse
smíchejte změklé máslo, cukry, žloutky z vajec a vyšlehejte do hladké
lesklé pěny.
2. Do
vzniklé pěny přidejte tvaroh a špetku soli, krupičku a prášek do pečiva.
3. Na
závěr do směsi přidejte ušlehané bílky, lehce promíchejte a dejte péct ve
vymazané
a moukou vysypané dortové formě do trouby předehřáté na 170 stupňů na cca 50
minut.
4. Upečený
korpus pak rozkrojte podélně na dvě poloviny.
5. Na
krém vyšlehejte cukr, jogurt, máslo a žervé. První polovinou krému potřete
vršek spodní části korpusu, na tu dejte vrchní část korpusu a tu potřete zbylou
polovinou krému.
6. Celý dort dozdobte čerstvými jahodami
a rozmarýnem.
Tip: Slyšeli jste o cereálních vejcích?
Jsou o něco výživnější než ta běžná. Podle legislativy musí krmná směs nosnic
obsahovat 3 různé zrniny, které tvoří min. 60 % jejího objemu. Nejčastější se
jedná
o kombinaci pšenice, kukuřice a ječmenu. Obsah kukuřice zvyšuje obsah xantofylů
ve žloutku
a pozitivně ovlivňuje jeho barvu.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Hodnocení článku
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem