Jarní recepty: svačinové jogurtové sušenky
Sušenek není nikdy dost. Obzvlášť tehdy, když máte malé děti. Představují svačinku, kterou sbalíte do pytlíku nebo dózičky a vezmete ji s sebou na hřiště, na nákup, na procházku, zkrátka kamkoliv. Mají skvělou vlastnost, že dokážou prcky uklidnit, když to na ně přijde. Jestli ale nemáte rádi přeslazené sušenky z těžko identifikovatelných surovin, vyrobte si ty naše. Jejich hlavní ingrediencí je totiž bílý jogurt plný jogurtové kultury a možná i probiotik. A co je nejdůležitější – vaši nejmenší si na nich opravdu pochutnají.
Zdroj fotografií a autor textů: Akademie kvality
Počet porcí: 1 velký plech
Doba přípravy: 35 minut
Náročnost: *
Ingredience:
300 g hladké mouky
250 ml bílého jogurtu
100 g cukru krupice
100 ml mléka
1 vejce
1 lžička kypřicího prášku
1 lžička vanilkového extraktu
špetka soli
cukr moučka na dozdobení
Postup:
1. V míse smíchejte mouku, cukr, kypřicí prášek, vanilkový extrakt a sůl.
2. Poté přidejte jogurt, mléko a vejce a směs propracujte, dokud nevznikne hladké těsto.
3. Zdobicím sáčkem nebo lžičkou vytvořte ze
směsi na plechu s pečicím papírem malé hromádky
a zploštěte jim vršky.
4. Dejte péct na cca 10 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.
5. Podávejte posypané moučkovým cukrem.
Tip: Bílý
jogurt se vyrábí pouze z pasterovaného mléka, které je fermentováno
ušlechtilými mikroorganismy. Jogurt
může také obsahovat tzv. probiotika, která přechodně osídlují střevo
a pozitivně působí na lidský organismus. Informaci o obsahu probiotik najdete
na etiketě.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem