Jarní recepty: svačinové jogurtové sušenky

Sušenek není nikdy dost. Obzvlášť tehdy, když máte malé děti. Představují svačinku, kterou sbalíte do pytlíku nebo dózičky a vezmete ji s sebou na hřiště, na nákup, na procházku, zkrátka kamkoliv. Mají skvělou vlastnost, že dokážou prcky uklidnit, když to na ně přijde. Jestli ale nemáte rádi přeslazené sušenky z těžko identifikovatelných surovin, vyrobte si ty naše. Jejich hlavní ingrediencí je totiž bílý jogurt plný jogurtové kultury a možná i probiotik. A co je nejdůležitější – vaši nejmenší si na nich opravdu pochutnají.

Sušenky sbalíte do pytlíku nebo dózičky
Zdroj fotografií a autor textů: Akademie kvality

Počet porcí: 1 velký plech
Doba přípravy: 35 minut
Náročnost: *

Ingredience:

300 g hladké mouky

250 ml bílého jogurtu

100 g cukru krupice

100 ml mléka

1 vejce

1 lžička kypřicího prášku

1 lžička vanilkového extraktu

špetka soli

cukr moučka na dozdobení

Postup:

1.       V míse smíchejte mouku, cukr, kypřicí prášek, vanilkový extrakt a sůl.

2.       Poté přidejte jogurt, mléko a vejce a směs propracujte, dokud nevznikne hladké těsto.

3.       Zdobicím sáčkem nebo lžičkou vytvořte ze směsi na plechu s pečicím papírem malé hromádky
a zploštěte jim vršky.

4.       Dejte péct na cca 10 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.

5.       Podávejte posypané moučkovým cukrem.

Tip: Bílý jogurt se vyrábí pouze z pasterovaného mléka, které je fermentováno ušlechtilými mikroorganismy. Jogurt může také obsahovat tzv. probiotika, která přechodně osídlují střevo
a pozitivně působí na lidský organismus. Informaci o obsahu probiotik najdete na etiketě.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend