Jak voní a chutná červen: rajčatový salát s kozím sýrem

Oblíbili jste si k obědu nebo k večeři zeleninový salát? Došla vám inspirace a rádi byste si připravili taky něco jiného než „šopák“? Z toho našeho budete mít radost! Obsahuje totiž jen pár surovin. Ale jak se říká, málo je někdy více. Nesmějí v něm chybět rajčata, protože je právě vrchol jejich sezóny. Byla by škoda toho nevyužít. Jsou totiž plná antioxidantů, vitaminů a minerálů. Navíc je mohou konzumovat také diabetici a pomáhají při detoxikaci organismu. A především jsou opravdu lahodná. V kombinaci se šalotkou, pažitkou a kozím sýrem nemají chybu!

Oblíbili jste si k jídlu zeleninový salát?


Rajčatový salát s kozím sýrem

Počet porcí: 3 porce

Doba přípravy: 20 minut

Náročnost: *

 

Ingredience:

500 g rajčat

2 dny staré housky

1 šalotka

150 g čerstvého kozího sýra

hrst pažitky

olivový olej

sůl

čerstvě mletý pepř

 

Postup:

1.    Housky nakrájejte na větší kostky, dejte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů na zhruba 10 minut, aby vznikly pěkné krutony.

2.    Do mísy dejte na větší kusy pokrájená rajčata, na proužky nakrájenou šalotku a ochuťte pepřem
a solí.

3.    Zakápněte olivovým olejem dle chuti, přidejte pokrájenou pažitku a nakonec rozdrobený kozí sýr a krutony a zamíchejte.

 

Zdroj fotografií a textu Akademie kvality



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend