Recept na nadýchanou letní roládu s jahodami
Recept na nadýchanou letní roládu s jahodami
Čas: 30 minut
Ingredience:
Na roládu
3 Dr. Vejce s vitamínem D
špetka soli
90 g krystalového cukru
60 g hladké pšeničné mouky
60 g polohrubé pšeničné mouky
3 lžíce rozpuštěného másla
2 lžíce vody
Na krém
250 ml smetany ke šlehání
5-6 jahod
Postup:
Nejdříve si oddělíme žloutky od bílků. Bílky ušleháme se špetkou soli (trvá to cca 4 minuty) a následně přidáme cukr a vyšleháme do pevného sněhu. Zmírníme otáčky na mixéru a postupně přidáme žloutky, rozpuštěné máslo a vodu. Do vzniklé směsi pak zlehka vmícháme hladkou i polohrubou mouku.
Připravíme si plech s pečícím papírem a rovnoměrně na ni směs rozetřeme. Pečeme cca 15 minut na 160°C.
Po vyjmutí z trouby roládu i s pečícím papírem zarolujeme, zabalíme do utěrky a necháme zchladnout. Mezitím si vyšleháme smetanu. Vyndáme roládu z utěrky, sejmeme pečící papír a rovnoměrně na ni naneseme vyšlehanou smetanu. Posypeme na kousky nakrájenými jahodami a zarolujeme.
Necháme odležet 1–2 hodiny v chladu. Roládu podáváme nakrájenou na plátky.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem