Letní recepty vařte s dětmi: grilované bramborové lodičky
Jak zabavit děti? Zapojte je do přípravy oběda. Aby je ale pokrm bavil, měl by být hravý a mít třeba i nějaký příběh. A taky by měl být aspoň trochu zdravý a co nejvíc dobrý. Tohle všechno splňují naše grilované bramborové lodičky plněné tvarohem, rajčaty, jarní cibulkou a sýrem. Jak tam ovšem zakomponovat příběh? Co třeba něco ve smyslu, že první brambory byly dovezeny z Ameriky do Evropy lodí po moři? Dobrou chuť!
Zdroj fotografií a textu Akademie kvality
Recept na grilované bramborové lodičky
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 65 minut
Náročnost: *
Ingredience:
4 velké předvařené nové brambory
250 g plnotučného tvarohu
čtvrt svazku jarní cibulky
150 g oblíbeného tvrdého sýra
150 g cherry rajčátek
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej
Postup:
1. Brambory omyjte, osušte a přepulte. Jestli
pospícháte, nechte povařit celé brambory 10 min.
a poté je rozkrojte na půl.
2. Každou polovinu brambory si připravte do alobalu, osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. Zabalte do alobalu.
3. Nechte péct na grilu cca 40 minut. Pokud jste brambory předem povařili, stačí na zapečení 20 min.
4. Mezitím v misce promíchejte tvaroh,
pokrájenou zeleninu a polovinu strouhaného sýra. Osolte
a opepřete.
5. Brambory vybalte, vydlabejte prostředky a plňte připravenou tvarohovou směsí.
6. Posypte zbylým sýrem a nechte ještě chvilku zapékat na grilu.
Tip: Jak získat
z brambor co nejvíce výživy? Konzumujte
je s pečlivě omytou slupkou. Je plná vlákniny a zároveň se pod ní schovává
nejvíce významných látek (např. vitamin C). Pokud se nechcete ošidit
o antioxidanty, duste je v menším množství vody, nebo je uvařte
v páře.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem
- Sváteční pivní rohlíky