Svěží bezmasé recepty: zeleninová kapsa s rajčaty a paprikou
Zdroj fotografií a textu Akademie kvality
Když se podíváte na fotku receptu, možná se vám vybaví slovíčko „wrap“. I tak bychom mohli nazvat naše kapsy plné sezónní zeleniny. My jsme použili čerstvá rajčata, okurky, papriku a červenou cibuli. Jestliže vám roste na zahrádce třeba řapíkatý celer, klidně ho tam přihoďte. Příprava placek není složitá, ale už vyžaduje trochu kulinárního umění. Nenechte se však odradit, i když s vařením teprve začínáte. Třeba budete mít začátečnické štěstí. Nechte si chutnat.
Recept na zeleninovou kapsu s rajčaty
Počet porcí: 5
Doba přípravy: 50 minut
Náročnost: **
Ingredience:
Na placky:
500 g hladké mouky
100 ml slunečnicového oleje
280 ml horké vody
1 lžička soli
Na náplň:
½ ledového salátu
3 velká rajčata
½ salátové okurky
1 žlutá paprika
1 červená cibule
150 g přírodního čerstvého sýra
Na zálivku:
150 ml bílého jogurtu
sůl
pepř
Postup:
1. Prosetou mouku smíchejte s olejem, špetkou soli a horkou vodou.
2. Vypracujte hladké a nelepivé těsto, které následně rozdělte na 5 kuliček. Z těch vyválejte pravidelné kruhy.
3. Placky pečte nasucho a prudce na rozpálené pánvi zhruba 45 sekund z každé strany.
4. Poté vložte mezi utěrky, aby placky neztvrdly.
5. Bílý jogurt opepřete a osolte.
6. Zeleninu a sýr si nakrájejte
dle libosti, poklaďte obojí na placky, zakápněte jogurtem
a zarolujte.
Tip: Rajčata v žádném případě nedávejte do lednice. Projevilo by se to negativně na jejich chuti i konzistenci. Nedozrálé kousky nechte uzrát na světle a slunci min. při 20 oC.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem