Bezlepkový mrkvový cheesecake
- 300 g mrkve
- 600 g sýra cottage ve smetaně
- 100 g másla ořechového másla s vanilkou
- 3 vejce
- 60 g kokosového cukru
- 2 lžíce koření do perníku
Postup:
Předehřejeme si troubu na 220 stupňů. Na korpus v robotu rozmixujeme 200 g mrkve, 1 kelímek (200 g) cottage, 20 g cukru, 20 g ořechového másla, perníkové koření a 1 vejce. Vlijeme do pekáčku vystlaného papírem na pečení a pečeme asi 40 minut.
Mezitím si připravíme náplň: Promixujeme všechny zbylé suroviny – tj. zbytek mrkve, sýra, cukru, másla a vajíček, jenom část másla si necháme stranou na polevu. Vlijeme na předpečený korpus a pečeme do zpevnění povrchu.
Necháme v troubě dojít, druhý den opatrně nakrájíme a ozdobíme máslem Vanilkový rohlíček, případně posypeme oříšky a kokosem
Koláč je bez mouky, lehký a šťavnatý díky mrkvi, má nízký glykemický index díky sýru cottage, máslu a vajíčkům. Doporučuji krájet na menší kousky – je totiž opravdu sytý
Nutspread.cz
Český výrobce 100% ořechových másel. Bez přidaného cukru, lepku nebo palmového oleje, pečlivě vybráno jenom z těch nejlepších ingrediencí. Široký sortiment, vynikající chuť i konzistence. S nízkým obsahem sacharidů a nízkým glykemickým indexem zasytí na dlouhou dobu a nerozkolísají hladinu krevního cukru. Zato obsahují velké množství hořčíku, zinku i železa, minerály a zdravé tuky.
Přesvědčte se sami, že i zdravé věci mohou skvěle chutnat.
Více informaci na: www.nutspread.cz
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem