Podzimní recepty: kotleta na pivu a zelí
Kotleta, zelí, pivo a šalotka. Takto by zřejmě pojmenovali náš recept, pokud by se podával ve špičkových restauracích. Přestože je dominantou maso, tedy vepřová kotleta, bez dobře připraveného zelí by byl pokrm poloviční. My jsme si vybrali špičaté, protože ho právě teď můžete sehnat třeba u vašeho farmáře. Oproti běžné hlávce zelí je chutnější a šťavnatější. My jsme ho připravili na teplý způsob a promíchali s bazalkovým pestem. A kam se přidává avizované pivo? Nikam jinam než do výpeku z masíčka. Dobrou chuť.
Zdroj fotografií a textu Akademie kvality.cz
Recept na kotletu na pivu a zelí
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 35 minut
Náročnost: **
Ingredience:
4 plátky vepřové kotlety
1 špičaté zelí
2 šalotky
200 ml tmavého piva
40 g másla
plnotučná hořčice
pesto
sůl
pepř
olej
Postup:
1. Špičaté zelí nakrájíme na větší kostičky a spaříme v osolené vodě. Propláchneme studenou vodou. Zelí musí zůstat křupavé.
2.
Vepřovou kotletu osolíme a opepříme. Poté
z obou stran kotletu opečeme na rozpálené pánvi
a vložíme maso na pekáčku do předehřáté trouby na 120 °C cca na 15 minut.
3. Na pánvičce, kterou jsme používali na opékání masa, zůstal výpek. K němu přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a restujeme do zlatova. Zalijeme pivem, přidáme trochu hořčice a necháme povařit. Nakonec zašleháme máslo.
4. Zelí dokončíme tak, že ho prohřejeme na pánvi a promícháme s větším množstvím bazalkového pesta. Můžeme přidat máslo pro lepší konzistenci.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem