Podzimní recepty: šťavnaté květákové placičky
Zdroj fotografií a textu Akademie kvality.cz
Podzimní recepty: šťavnaté květákové placičky
Počet porcí: 4–6 porcí
Doba přípravy: 40 minut
Náročnost: *
Ingredience:
1 kg květák
150 g hladké mouky
1 lžíce olivového oleje
2 velká vejce
150 ml mléka
sůl
černý pepř
slunečnicový olej
Postup:
1. Smícháme prosátou mouku s olivovým olejem, velkou špetkou soli a trochu pepře. Oddělíme žloutky od bílků, žloutky smícháme s mlékem a nalijeme do misky s moukou. Zamícháme a necháme odpočívat.
2. Květák nakrájíme na kostičky a spaříme v osolené vodě. Měkký květák zchladíme studenou vodou.
3. Z bílků vyšleháme velmi tuhý sníh a pomalu vmícháme do těsta. Přidáme květák, osolíme a celou směs lehce opepříme. Na rozpálené pánvi s kapkou oleje pečeme placičky z obou stran dozlatova.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem