Recepty z lokálních surovin: pomazánka z červené řepy
Recept na pomazánku z červené řepy
Zdroj fotografií a textu Akademie kvality.cz
Málokterá potravina dokáže lidi tak rozdělit na dva nesmiřitelné tábory jako červená řepa. Zelenina plná železa a celé řady prospěšných látek. Jedni na ni nedají dopustit, druzí zase mají pocit, že ji ani nemohou vložit do úst. A přitom je to možná jenom proto, že ještě neochutnali žádný recept, který by byl tak lahodný jako naše pomazánka. Kromě červené řepy najdete v pomazánce také žervé ze středočeské farmy Bio Vavřinec a Kosař. To, že je opravdu kvalitní, dokazuje čerstvé ocenění značkou Regionální potravina.
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 20 minut
Náročnost: *
Ingredience:
125 g Žervé z farmy Bio Vavřinec a Kosař
100 g čerstvého kozího sýra
300 g vařené řepy
jablečná ocet
vlašské ořechy
med
cukr krupice
sůl
pepř
Postup:
1.
Vařenou řepu nastrouháme nahrubo.
Poté smícháme žervé, sýr a řepu dohromady
a vše smícháme. Dochutíme octem, medem, solí a pepřem.
2. Na pánvi uděláme karamel, opatrně zalijeme trochou vody a přidáme ořechy. Vodu vyvaříme a ořechy přendáme na pečicí papír a necháme zchladnout.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem