5 nejlepších tipů na použití arašídového másla
Koupili jste si
svůj první kbelíček 100% arašídového másla? Gratulujeme :) Možná teď
stojíte v kuchyni s otázkou, kam s ním? Zde jsou ty nejchutnější a zároveň
nejjednodušší tipy - protože v jednoduchosti, jak známo, je síla!
1. Namažte ho na chleba!
Chleba s
máslem... jak obyčejná věc. Ovšem jenom zdánlivě! I ten nejvšednější chleba se
totiž s vrstvou 100% arašídového krému Nutspred promění v gurmánský zážitek :-)
Je celkem jedno, zda zvolíte klasický čerstvý chléb, rozpečený toustový,
kváskový, bezlepkový nebo třeba jenom kukuřičný chlebík či knackebrot, chuť
burákového másla je velmi výrazná a každému pečivu dodá neodolatelný šmrnc.
Rozhodně vyzkoušejte!
2. Dejte ho do
ovesné kaše
Nedovedete si představit ráno bez teplé ovesné kaše k snídani? Oříšky, rozinky, skořici a další ingredience do ní jistě dávno používáte - ovšem se lžící arašídového másla je to úplně jiná liga. Jakmile jednou vylepšíte kaši ořechovým máslem, už u Vás doma nebude nikdy chybět.
3. Upečte s ním
koláč
A víte co.. vlastně ho nemusíte ani péct :D I jakýkoliv nepečený dort nebo zákusek, kde například do tvarohové náplně vmícháte arašídové máslo, přidáte ho do bílého jogurtu nebo s ním ozdobíte zmrzlinový pohár, dostane rázem úplně jinou chuť. Zde na snímku náš nepřekonatelný arašídový cheesecake bez mouky :)
4. Udělejte si (dýňový) pudink
Kdo by nemiloval pudink? Pochoutka našeho dětství, která v závislosti na složení může a nemusí být nezdravá :-) Zkuste to podle našeho receptu: Uvařte 200 g dýně hokaido, přidejte lžíci cukru a lžíci arašídového másla a rozmixujete se 100 ml kokosového mléka. Dýně má hodně škrobu, takže krém je krásně hustý a plný ořechové chuti, zato je na rozdíl od pudinků z obchodu bez éček, kukuřice, pšenice a chemie.
5. Snězte ho lžičkou :)
Gurmáni a závisláci vědí :D Nejlepší způsob, jak si lahodnou a krémovou chuť arašídového másla opravdu užít, je dát si ho jednoduše na lžičku. Je tak neskutečně dobré, že u jedné lžičky určitě neskončíte - Vaše tělo Vám ale poděkuje! Tato arašídová "pomazánka" je totiž plná hořčíku, zinku, železa a dalších minerálů, navíc obsahuje zdravé tuky a velkou porci bílkovin! Takže s chutí do něj :)
Nutspread.cz
Český výrobce 100% ořechových másel. Bez přidaného cukru, lepku nebo palmového oleje, pečlivě vybráno jenom z těch nejlepších ingrediencí. Široký sortiment, vynikající chuť i konzistence. S nízkým obsahem sacharidů a nízkým glykemickým indexem zasytí na dlouhou dobu a nerozkolísají hladinu krevního cukru. Zato obsahují velké množství hořčíku, zinku i železa, minerály a zdravé tuky.
Přesvědčte se sami, že i zdravé věci mohou skvěle chutnat.
Více informaci na: www.nutspread.cz
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem