Recepty z regionů: pošírované hrušky s tvarohem a ořechy ve slaném karamelu
Zdroj fotografií a textu Akademie kvality.cz
Recept na pošírované hrušky s tvarohem a ořechy ve slaném karamelu
Počet porcí:4 porce
Doba přípravy: 30 minut
Náročnost: *
Ingredience:
4 hrušky
1l vody
8 ks hřebíčku
4 ks černého pepře
1 celá skořice
3 tobolky kardamomu
300
g Libavského medu pastového od Dalibora Vranika - Včelařství Vraník
20 g zázvoru
40 ml jablečného octa
200 g tvarohu
50 g vlašských ořechů
50 g cukru
Postup:
1. Litr vody dáme do hrnce, přivedeme k varu. Přidáme očištěný zázvor nakrájený na plátky, dále pak hřebíček, skořici, kardamom, pepř, med a provaříme alespoň 10 min. Mezitím oloupeme hrušky, rozpůlíme, odřízneme střed a „bubáky“. Přidáme ocet a špetku soli.
2. Vložíme do hrnce hrušky, přiklopíme pokličkou a pozvolna vaříme 10–15 min. do měkka.
3.
Mezitím si připravíme ořechy v karamelu.
Do rendlíku dáme cukr a 2 špetky soli. Pomalu zahříváme, než se z cukru stane
karamel. Karamel ještě párkrát zamícháme, aby se spojil
a všechen cukr roztál. Přidáme ořechy a zamícháme, aby se ořechy obalily.
Ořechy vyndáme
z hrnce na pečicí papír a necháme vychladnout.
4. Když jsou hrušky měkké, tak je vytáhneme a rozvar svaříme na sirup.
5. Vychladlé ořechy nasekáme nožem najemno.
6. Když je rozvar svařený, obalíme hrušky rozvarem a posypeme ořechy.
7. Na každý talíř dáme tvaroh, vedle položíme hrušku a přelejeme zbylým rozvarem.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem