Lednové odlehčené recepty: makové lívance se švestkovou omáčkou
Vánoční svátky dokonale prověřily naši vůli odolat delikatesám prostřeného stolu. Proč si ale v prosinci trochu nezahřešit? Zkrátka nějaké to kilo navíc k tomu patří. Proto se teď v lednu budou hodit tipy na lehká a zároveň pestrá jídla.
Zdroj fotografií a textu Akademie kvality.cz
Recept na makové lívance se švestkovou omáčkou
Snídaně do postele, nebo večeře u stolu? Lívance obohacené mákem a zalité švestkovým rozvarem si vás získají naprosto kdekoliv a kdykoliv. A protože jsou v pokrmu nejvýraznější švestky, vybírejte je opravdu pečlivě. Naprosto delikátní záležitostí jsou švestky s portským vínem od Perfectly Delicious. Pochoutka, která si svou dokonalostí letos vysloužila prestižní ocenění Regionální potravina v Ústeckém kraji. Ve skleničce najdete kromě tohoto voňavého ovoce také jablečnou šťávu, špetku hřebíčku a portské víno. Kombinace, která vybízí k ochutnání.
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 60 minut
Náročnost: *
Ingredience:
180 g hladké mouky
4 lžíce cukru krupice
2 lžičky kypřicího prášku
2 lžíce mletého máku
2 vejce
250 ml mléka
250 g zakysané smetany
slunečnicový olej
sklenice švestek s portským vínem od Perfectly Delicious
Postup:1.
Nejdříve
smícháme všechny sypké suroviny a dobře promícháme. Poté přilijeme mléko
a nakonec přidáme vejce. Těsto dobře propracujeme a necháme 20 min. odstát.
2. Mezitím švestkovou zavařeninu zlehka ohřejeme v malém rendlíku.
3. Na rozpáleném lívanečníku nebo pánvi pečeme do zlatova lívance na malém množství slunečnicového oleje.
4. Ještě horké lívance zalijeme švestkovým rozvarem a nahoru dáme nok ze zakysané smetany.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Dokonalé cappuccino z rostlinného mléka? Zvládnete to i doma
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu