Recept na vrabce na pivu se špenátem

Vařili jste už něco s pivem? Pokud vás tato premiéra teprve čeká, těšte se. Pivo totiž dodá pokrmu jedinečný šmrnc. V našem receptu ho využijeme na podlití masíčka, které na konci naservírujeme společně s orestovaným špenátem a opečeným křupavým česnekem. Vraťme se ale ještě k pivu, které je poměrně zásadní. Což takhle zkusit vítěze Regionální potraviny v Ústeckém kraji, tedy nefiltrovaný spodně kvašený polotmavý ležák Monopol Karlík z Pivovaru Monopol s. r. o. Vaří se dvourmutovým způsobem z flájské vody, tří druhů sladů (plzeňského, karamelového, mnichovského) a žateckého chmele. Je pro něj charakteristická jantarová barva, příjemná hořkost a jemná karamelová chuť a vůně.

V našem receptu pivo využijeme na podlití masíčka

Zdroj fotografií a informací: regionalnipotravina.cz

Recept na vrabce na pivu se špenátem

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 80 minut

Náročnost: *

Ingredience:

700 g vepřového boku

lžička kmínu

1 cibule nahrubo

15 stroužků česneku

250 ml piva Monopol Karlík z Pivovaru Monopol s. r. o

700 g čerstvého špenátu

Postup:

1. Maso si nakrájíme na větší kostky, osolíme, přidáme kmín, cibuli, 10 stroužků česneku na plátky a promícháme.

2. Maso vysypeme na pekáč a podlijeme pivem.

3. Vrabce pečeme na 160–180 °C hodinu a půl, dokud není maso měkké a zlatavé.

4. V průběhu pečení maso přeléváme a obracíme.

5. Zbylých 5 stroužků česneku si nakrájíme na plátky, dáme do velkého hrnce s olejem
a vypečeme do zlatova, česnek vytáhneme a na oleji orestujeme špenát zprudka.

6. Špenát osolíme a při servírování posypeme křupavým česnekem.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend