Mexické recepty: pikantní quesadilla s fazolovou náplní
Budete potřebovat:
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 plechovku krájených rajčat (400 g)
- 1 plechovku vařených tmavých fazolí (410g)
- 4 lžíce vařené kukuřice
- sůl
- pepř
- lžičku chilli
- hrst nasekaného koriandru
- šťávu z ½ limetky
- 200 g sýru typu čedar
- 4 pšeničné tortilly
Postup:
Na pánvi si rozpalte olivový olej a nechte na něm lehce zezlátnout nadrobno nasekanou cibulku. Poté přidejte prolisovaný česnek a jen krátce ho orestujte a nechte jej rozvonět. Dále přidejte rajčatovou směs, propláchnuté fazole a kukuřici. Promíchejte, přiklopte poklicí a nechte zhruba 5 minut vařit.
Nakonec směs osolte, přidejte pepř, trochu chilli, nasekaný koriandr a šťávu z poloviny limetky. Vše promíchejte a hotovou směs rozložte na jednu polovinu každé pšeničné tortilly. Směs na tortillách posypte nahrubo nastrouhaným čedarem a přiklopte druhou polovinou tortilly. Pamatujte: tortilly se překládají, nerolují!
Z trouby vyjměte rošt, do spodní části trouby vložte plech a troubu si dejte předehřát na 240 °C.
Na rošt z trouby vložte 2 tortilly. Jakmile je trouba předehřátá, zapněte u ní funkci gril a dejte jí na teplotu 270 °C. Dříve než se trouba předehřeje, vložte úplně do horního patra trouby rošt s tortillami a nechte je pod grilem zapéct. Potrvá to zhruba 1 minutu. Poté rošt vyndejte, tortilly otočte a dejte je znovu na jednu minutu zapéct.
Trouba bude díky funkci grilu hodně horká; tortilly budou proto rychle hotové a krásně dokřupava opečené. Poté stejně opečte zbylé dvě tortilly. Skvělé výsledky pečení zaručí například sporák ikonické značky MORA I 878 AW. Má patentovaný klenutý vnitřek po vzoru tradičních pecí, a proto peče skvěle a rovnoměrně. Má také extra velký objem trouby – i při šířce 50 cm poskytuje bezkonkurenčních 70 l vnitřního prostoru.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem