Recept na pečeného pstruha na másle s hráškovým pyré
Recept na pečeného pstruha na másle s hráškovým pyré
Budete potřebovat:
- 30 g másla
- 1 velká cibule
- 350 g hrášku
- 100 ml 33% smetany
- 100 ml vody
- sůl
- pepř
Pstruh
- 2x vykuchaný pstruh
- 1 citrón
- 150 g másla (na plátky)
- sůl
- pepř
- 2 snítky tymiánu
- 2 větvičky rozmarýnu
Postup:
Nejprve si připravíte hráškové pyré. V kastrůlku si rozehřejte máslo a nechte na něm lehce zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidejte hrášek, mírně podlijte vodou a nechte chvíli podusit, dokud nebude hrášek měkký. Pak přidejte smetanu, sůl, pepř a nechte přikryté zhruba 5 minut povařit. Nakonec vše za pomocí tyčového mixéru rozmixujte do hladkého pyré.
Pstruhy omyjte a důkladně osušte. Po bocích je několikrát nařízněte, osolte a opepřete. Do břišní dutiny vložte plátek másla, bylinky a plátek citronu.
Na plotně rozpalte velkou pánev se silným dnem. Rozpusťte na ní dva plátky másla a orestujte pstruhy z každé strany. Restujte zhruba 2 minuty.
Nakonec pstruhy vložte do zapékací mísy, položte na ně plátky másla a plátky citronu. Pečte v předem předehřáté troubě na 180 °C zhruba 15 minut. Skvěle poslouží trouba MORA VT 779 BX , která má i funkci pro gratinování nebo pečení větších kusů masa a ryb. Po upečení podávejte s čerstvými bylinkami, plátky citronu a hráškovým pyré. Dobrou chuť!
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem