Recept na kultovní jahodové knedlíky sypané tvarohem
Recept na jahodové knedlíky sypané tvarohem
Budete potřebovat:
Na knedlíky:
• 500 g tučného tvarohu
• 2 vejce
• 80 g másla
• 600 g polohrubé mouky
• 500 g jahod
• sůl
Na ozdobu
• zakysanou smetanu
• tvaroh na strouhání
• moučkový cukr
• máslo
Postup:
Ve velké míse smíchejte tučný tvaroh, vejce, máslo pokojové teploty a polohrubou mouku. Vznikne vám pevné, ale lehce lepivé těsto. Těsto nechte zhruba 5 minut odpočívat.
Mezitím, co těsto odpočívá, si dejte do co největšího hrnce vařit lehce osolenou vodu. Můžete využít skvělou funkci nových varných desek MORA pro rychlý var velkého množství vody bez vykypění – jakmile se voda v hrnci začne vařit, deska sama zmírní intenzitu ohřevu, aby se voda stále vařila, ale přitom zůstala v hrnci a nestříkala všude kolem plotny.
Důkladně očistěte jahody, ty obzvlášť velké rozkrojte na polovinu.
Z odpočinutého těsta si odeberte zhruba polévkovou lžíci těsta, rozmáčkněte jej v dlani, obalte jím jahodu a v ruce vyválejte v úhlednou kuličku. Postupujte rychle – dlouhým hnětením by těsto změnilo konzistenci a knedlíky by byly „gumové“! Připravené knedlíky dejte vařit do vroucí vody a vařte je zhruba 5 minut. Vytáhněte je děrovanou naběračkou a osušte o ubrousek nebo utěrku.
Při servírování knedlíky ozdobte zakysanou smetanou, strouhaným tvarohem s cukrem a zakápněte máslem. Případně ozdobte i lístkem máty. Dobrou chuť!
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem