Recepty z lokálních surovin: rebarborový koláč s tvarohem
Zdroj fotografií a receptů:regionálnipotravina.cz
Recept na rebarborový koláč s tvarohem
Počet porcí: 8 porce
Doba přípravy: 120 minut
Náročnost: **
Ingredience:
400 g rebarbory
100 g cukru krupice
Těsto:
125 g másla
125 g cukr krupice
3 vejce
160 g hladké mouky
50 g Tvarohu tučného od Václava Duba – Mlékárna Boubín
20 ml mléka
Drobenka:
60 g cukru krupice
125 g mouky
95 g másla
60 g drcených mandlí
špetka soli
Postup:
1. Nejprve odkrojíme oba konce rebarbory a pak ji dobře opláchneme. Poté rebarboru oloupeme a nakrájíme na 2cm špalíky a posypeme 100 g cukru. Necháme 30 minut odstát.
2. Při přípravě těsta nejprve utřeme máslo s cukrem a pak pomalu vmícháme vajíčka v pokojové teplotě. Přidáme mouku a nakonec tvaroh s mlékem. Vše dobře promícháme.
3. Pro drobenku přesejeme mouku, přidáme povolené máslo a rukama dobře propracujeme. Pak přisypeme cukr, mandle a špetku soli. Dobře propracujeme.
4. Vymažeme dortovou formu a dno vyložíme pečicím papírem. Poté nalijeme těsto
a dobře rozprostřeme. Pak přidáme rebarboru a nakonec zasypeme drobenkou. Formu zakryjeme alobalem.
5. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 1 hodinu a půl.
6. Podáváme teplé s velkou lžící tvarohu.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem