Letní recepty: šťavnatá grilovaná žebra na pivu
Příjemné teplé večery opět volají po letních grilovačkách, zábavě a pobytu na čerstvém vzduchu. Po uplynulých měsících je chuť vypnout, poveselit se s rodinou či přáteli a užít si společně dobrého jídla a pití silnější než kdy dříve. Je čas skočit k řezníkovi pro pořádný kus masa, nachladit zásoby Holby a rozpálit gril. Máme pro vás inspiraci v podobě receptu na neodolatelná grilovaná žebra na pivu!
Recept na šťavnatá grilovaná žebra na pivu
§ 800 kg vepřových žebírek
§ 250 ml piva Holba Polotmavá 11
§ 1 menší cibule
§ 1 stroužek česneku
§ 5 lžic třtinového cukru
§ 1 menší rajčatový protlak
§ 3 lžíce rostlinného oleje
§ 1 lžička sladké papriky
§ 1 lžička soli
§ 1 lžička mletého pepře
TIP: Pro přípravu měkkých a šťavnatých žeber je ideální variantou nejprve jejich prvotní podušení. Nejenže budou daleko chutnější, ale významně se tím zkrátí i doba grilování, takže zbude více prostoru dát si na chuť jedno orosené.
Postup:
1) Očištěná a odblaněná žebírka osolíme a vložíme do velkého hrnce, ve kterém je podlijeme trochou vody. Pod pokličkou dusíme na mírném ohni zhruba hodinu až hodinu a půl.
2) Mezitím si roztopíme gril a připravíme marinádu.
3) V hrnci smícháme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek s ostatními surovinami a kořením, podlijeme pivem Holba Polotmavá 11 a zhruba 15 minut povaříme, aby se ingredience spojily a marináda trochu zhoustla.
4) Podušená žebra pak vydatně potřeme marinádou a dáme zlátnout na rozpálený gril, kde je při občasném otočení průběžně potíráme zbytkem marinády.
5) Zhruba po půl hodině práce rozžhavených uhlíků můžeme žebírka naporcovat a podávat, nejlépe opět se skvěle vychlazenou sklenicí piva Holba Polotmavá 11. Dobrou chuť!
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem